Više nema razloga za ponavljanjem pogrešaka u čišćenju, saznajte kako i zašto

Pun puta nam se čini da u kuhinji radimo iste greške u kuhinji te da ponekad sve radimo krivo i uzalud? Naravo, nameće se pitanje gdje točno griješimo?

Kućanski poslovi mnogima nisu omiljeni dio svakodnevnice, ali netko ih mora raditi. Probajte primijeniti nekoliko izvrsnih savjeta stručnjaka za organizaciju kućanskih poslova koji će vam pomoći stvoriti nove navike, a samim time omogućiti više slobodnog vremena i unutarnjeg zadovoljstva, a ne treba zanemariti i bolji odnos s partnerom :)

Treba zanemariti tradicionalnu podjelu koja kaže – ‘moj posao – tvoj posao’

Istraživanja pokazuju da se gotovo izuzetno veliki parova prepire upravo oko čišćenja, naročito kuhinje. Iako živimo u vremenima kada se sve više govori i djeluje u smjeru rodne ravnopravnosti, poslovi se i dalje često dijele na ženske i muške, nekako se još uvijek podrazumijeva se da žene čiste i peru. Krivo.

Ravnopravna podjela i stvar dogovora ključ je uspješnog, sretnog i u konačnici najvažnije skladnog zajedničkog života.
Podijelite se u poslovima i kuhanju u vašoj kulinarskoj oazi. Primjerice neka jedan od partnera kuha, a drugi vodi računa o posuđu nakon objeda.

spavaca soba pospremanje ciscenje

Spavaća soba puna ljubavi

Spavaća soba treba biti mjesto puno ljubavi, ali i mjesto ugodnog večernjeg odmora i spavanja. Rasporedite se, neka jedan skida posteljinu s kreveta, drugi neka je stavlja. Shvatite ovo i kao veselo vrijeme koje provodite zajedno.

‘Budem sutra’ nije uvijek najbolja opcija

Rublje se može staviti prati malo kasnije ili sutra, a i prašina može pričekati još koji dan, no kada je kuhinja u pitanju čarolija pospremanja :) se nikako ne može odgoditi.

kuhinja pospremanje sredstav za ciscenje

Prljavo posuđe nakon kuhanja i objedovanja, štednjak obično prepun mrlja, radna ploha umrljana i s ostatcima hrane… Osim što nije oku ugodan prizor, skoreni ostaci pri pripremi hrane ili nakon ručka ili večere na tanjurima i loncima zadat će vam kasnije još više muke, jer bilo da perete posuđe ručno ili u perilici posuđa svakako veće ostatke mrlja morat ćete ukloniti ili ručno oribati.

Rješenje može biti jednostavno: najbolje je posuđe riješi čim prije pa neka to učini vaš partner, kvalitetnim i provjereno učinkovitim proizvodima. Kad je kuhinja čista vjerujte, a znamo da to sigurno znate i sami iz iskustva, i stan izgleda urednije, a ovaj pristup zasigurno će dugoročno polučiti blagodati ovakvog pristupa.

Traganje za najboljim proizvodima za čišćenje često dovodi do gomilanja u kuhinjskim ormarićima

Obećanja nemogućeg i različite reklame vezane za proizvode za čišćenje smiješe nam se s polica trgovina, zbog čega ‘čarobnim’ sredstvima za čišćenje doma, naročito kuhinje, mnogi često ne mogu odoljeti te ih gomilamo u nepotrebnim količinama.
Savjet više: Obvezno čitajte deklaracije na proizvodima, potražite recenzije, osvrte potrošača i preporuke ma koliko god to zamorno zvučalo.

Stoga obratite pažnju na one proizvode koji provjereno kvalitetno rade svoj posao, pogotovo one s prirodnim sastojcima

Šipak, organski badem, lavanda i morska sol ili limun i soda bikarbona – sve su to kombinacije koje garantiraju učinkovitost.
Internet je pun video filmića sa savjetima za čišćenje doma proizvodima koje često već imamo u domu.
Opće su poznati savjeti i rececepti za miješanje limuna sa sodom bikarbonom, spravljanja kupki za bijeli veš, dok nam često puta interijer zaudara po octu stoga što je eto taj domaći recept za čišćenje sjajan za skoro svako čišćenje površina u našem domu…

Da se razumijemo, neki savjeti uistinu zlata vrijede, ali ne možemo uvijek biti sigurni da je ono što dobro čisti ujedno i dobro za naše tijelo ili postojanost odjeće. Odnosno ne možemo biti sigurni da uklanja baš sve tvrdokorne mrlje.

kreme balzam za kozu njega koze

Vaša koža za vrijeme i nakon čišćenja je važna- izbjegni probleme oštećenja kože nakon čišćenja

Niste jedini koji ne koristite rukavice za čišćenje doma i pranje suđa, kao što niste jedini koji nakon toga kupuju kreme za njegu ispucane kože ruku – sve zbog problema koji često dolazi nakon korištenja povoljnih, ali agresivnih sredstava za ‘čarobno’ i brzo čišćenje.

Stoga se pobrinite da pri izboru proizvodi za čišćenje nemaju umjetna bojila i da su dermatološki testirani, jer ćete tako sačuvat kožu od neugodnog peckanja, nadraženosti, crvenila…

Tekst: Violeta – Impressum agencija

Facebook Like Button