Ideje za uređenje: Spavaća soba puna ljubavi

Samo se tri stvari ne mogu sakriti: ljubav, planina i čovjek na devi, kaže stara arapska poslovica.

Ljubav je velika i važna tema, te kao takva zaslužuje posebnu pažnju. Pripremili smo za vas nekoliko savjeta koje možete primijeniti u svom domu. Ali prije nego potrošite cijelu ušteđevinu na “ljubavne aktivatore”, zastanite i na trenutak razmislite kakva su vaša uvjerenja o ljubavi ili kakvu zapravo spavaću sobu želite.

krevet spavaća soba interijer

Pojam ljubavi

Pojam ljubavi često identificirano s partnerstvom ili brakom, ali ona je mnogo više od toga. Temelj je svih međuljudskih odnosa, najsnažnija motivacija i najveća inspiracija. Drevna nas učenja kroz brojne detalje upućuju na važnosti ljubavi – prema sebi, prema bližnjima, prema prostoru koji nas okružuje i prema čitavoj planeti.

spavaća soba5

Bilo da u svom domu živte sami ili u paru prije bilo kakvih promjena u spavaćoj pomno preispitajte svoje poimanje ljubavi i stavove koje zauzimate kada je riječ o međuljudskim odnosima. Soba za spavanje trebala bi biti spokojna, u bojama koje vam najviše odgovaraju, soba u kojoj ćete se probuditi radosno i s užitkom poći spavati.

spavaća soba krevet interijer stan

Ljudske su misli vješti kreatori stvarnosti, te vrlo često uzrok ljubavnog (ne)zadovoljstva leži upravo u našim životnim uvjerenjima. Zapišite svoje iskrene stavove i misli na prazan list papira i kritički ih ocijenite – sve one koji vam se učine nepotrebni, zastarjeli ili negativni precrtajte, a na njihovo mjesto napišite novu, pozitivnu misao.

spavaca-soba

Vaša soba

I sada, tek nakon što ste temeljno preispitali svoju nutrinu, vrijeme je da isto učinite i s vlastitim prostorom. Uđite u svoj stan, kao da ste tu po prvi puta i pritom nastojte promatrati prostor očima djeteta.

Uklonite i razmjestite sav namještaj koji onemogućava slobodno kretanje.
Prihvatite se napokon svih onih sitnih popravaka zbog kojih svakog dana pomislite “Joj, ovo mi baš ide na živce” – takvi naizgled bezazleni detalji mogu biti generatori negativne energije, a ona je svakako nepoželjan gost.

Stoga napravite mjesta za svoje snove i uživajte u njima na javi.

spavaća soba interijer4

Piše: Wish.hr

Facebook Like Button