Što je Q10 i zašto je savršen sastojak za njegu kože

Moderne žene žive u vremenu kada su pred njima brojne profesionalne, privatne i obiteljske obveze. Većina žena želi biti u svakom trenutku njegovana i dotjerana, a da bi se posvetila sebi treba odvojiti i nešto vremena.

Žene se u današnje doba izlažu mnogo većem stresu nego ikada ranije zbog svakodnevnih obveza i velike užurbanosti urbanog života.

SAZNAJTE OVDJE koliko stres i hormoni utječu na vaše debljanje

Kako današnji poslovi podrazumijevaju i mnoga službena putovanja organizam je izloženiji naporima te stoga sklon dehidraciji zbog boravka u prostorima ili prijevoznim sredstvima u kojima se koriste klima uređaji kako za zagrijavanje tako i za hlađenje zraka.

 

zena-na-putovanju-1

 

Bilo da se putuje u avionu, automobilu ili vlaku koža to prepoznaje kao promjene koje znaju biti agresivne te stoga treba posvetiti posebnu pažnju njezi kako na kraćem tako još više i na dužem na putovanju.

Izdvajamo

> Q10 je važan jer proizvodi energiju, čime potiče metabolizam i stimulira procese zaštite i regeneracije stanica te djeluje kao antioksidans – usporava oksidaciju molekula i nastajanje slobodnih radikala koji oštećuju stanice i glavni su uzročnik starenja kože

Moderne poslovne žene i majke trebaju posvetiti veću pažnju higijeni i njezi lica, a kako bi im makeup koji je neizostavan dio svakog dnevnog dotjerivanja izgledao što prirodnije i duže se održao uredan. Žena koja je njegovana i dotjerana odiše posebnom dozom samopouzdanja koja joj pomaže da s osmijehom dočeka svaki novi izazov.

 

zena-na-putovanju-2

 

Način života suvremene žene iznimno je zahtjevan, a negativni elementi kojima su izložene kao što je nedostatak sna kod mladih majki, zagađeni zrak, stres, ponekad neuredna prehrana, smanjene tjelesne aktivnosti, UV-zrake, te uređaji za grijanje ili hlađenje u automobilima, avionima, čekaonicama, utječu na izgled kože i mogu ubrzati proces starenja.

Znate li da prehrana u zrelim godimana ne znači odricanje od onoga što volimo jesti

Mnoge žene priznaju da se na dnevnoj bazi izlože minimalno barem jednom od nabrojanih negativnih utjecaja, a što kao posljedicu ima prerano pojavljivanje bora, dehidraciju, napetost kože lica i vrata te nezdravu boju tena.

Izdvajamo

> Naše tijelo svakodnevno gubi Q10 zbog UV zračenja, ali i zbog stresa, a količina koenzima Q10 koje naše tijelo proizvodi opada starenjem.

To može uzrokovati smanjenje energije dostupne našem tijelu i može doći do neravnoteže u funkciji stanica. Stanični metabolizam se usporava i koža se sporije regenerira.

Pojavljuju se bore i koža postaje manje elastična i čvrsta kako starimo. Elastičnost kože se može pospješiti korištenjem proizvoda koji sadrže koenzim Q10.

Njega kože na putovanjima zahtjeva poseban tretman i njegu. Svakako ne treba zaboraviti na konstantnu hidratizaciju tijela i iznutra koja se postiže dovoljnim unosom vode te unosom vitamina i minerala kroz namirnice kao što su voće i povrće.

 

zena-na-putovanju-3   zena-na-putovanju-4

 

Priručna torbica na putovanju

> Koža ispod očiju – tijekom putovanja, naročito dužeg, trebalo bi nježnim utapkavanjem nanijeti tanki sloj kreme na područje oko očiju.
Taj najnježni dio ženskog lica prvi pokazuje znakove suhoće te će se ona tako dodatno nahraniti. To se može učiniti i preko makeupa.

> Usnice – taj posebno struktuiran dio kože iznimno je nježan , a usnice su dio lica koje također prve pokazuju iritaciju i peckanje u slučaju jačeg izlaganja negativnim utjecajima. Njih također možete natapkati s kremom koja je namijenjena njezi oko očiju ili posebnim njma namjenjenim balzamom.

> Ruke – u priručnoj tobici svakako valja imati maramice za dezinfekciju dlanova te hranjivu kremu za ruke kako bi ih zaštitili od isušivanja.

 

Putna kozmetička torba svake žene

Osim odjeće i obuće koju ste namijenili za neko putovanje u koferu se mora naći dobro opremljena kozmetička torba za njegu tijela i lica. Niske temperature i hladnoća, ali i područja u kojima vladaju visoke temperature uvijek predstavljaju ekstremne uvjete koji utječu na kožu te se ona treba njegovati i zaštiti na najbolji mogući način.

ruke krema beauty

Dio svakog putnog seta svakako treba sadržavati proizvode za higijenu i njegu

> Vlažne maramice ili neko tekuće sredstvo za skidanje šminka prvi je obvezan korak u čišćenju lica
> Ovisno u koje ste vrijeme doputovali sigurno ćete primjetiti da je koža lica bljedunjava i iscrplejna.
Tonikom za lice vratiti će te joj osvježenje i eventualno otkloniti posljednje ostake nečistoće
>

Zbog manje koncentracije žlijezda lojnica u odnosu na ostatak lica, koža oko očiju podložnija je oštećenjma prilikom vanjskih utjecaja hladnoće, sunca, te je stoga neophodna krema za njegu s Q10 posebnim dodatkom.

> Krema za lice i vrat i za dan i noć neizostavan je dio putnog kozmetičkog kofera. Dnevna krema kožu hidratizira i daje dobru podlgu za makeup, a noćna bogata krema nadoknaditi će joj neophodnu elemente koje će je revitalizirati i oboviti tijekom spavanja.

> Kremu za ruke te kremu sa zaštitnim faktorom također valja imati pri ruci bez obzira da li se nalazimo u hladnim ili toplim područjima

 

zena-na-putovanju-5   zena-na-putovanju-6

 

Izdvajamo

> Visoko obogaćene kreme Q10 nevjerojatno smanjuju vidljive znakove starenja, jer je koenzim Q10 dio sastava svake kože.
Korištenjem Q10 koenzima koji su sastavni dio Nivea krema koži se intenzivnije obnovlja te postaje sjajanija dok se kremom oko očiju otklanja izgled umornog pogleda i tamnijih kontura očiju.

nivea-official-logo
Više informacija pronađite na: Q10 Plus

Facebook Like Button