3 recepta za zimsku kavu s kojima će blagdani biti slađi

Čarobno vrijeme blagdana ponovno je tu i jako mu se veselimo, a kava bitan dnevni ritual mnogih od nas. Male stvari mogu učiniti ove dane još posebnijima.

Uživanje u toplini doma, druženje uz šalicu kave i božićne čajne kolačiće najljepše je kada se osjeti atmosfera lampica i čarobnih blagdanskih mirisa.

Omiljena kava odavno predstavlja puno više od napitka za razbuđivanje, a poznato je da jutarnja omiljena kava izvrsno utječe na naše tijelo.

Omiljeni napitci od kave uvijek su u središtu druženja i uživanja u toplini doma ispod dekice. Vrijeme blagdana, kad padnu temperature pravo je trenutak za neke nove recepte s kavom koji će nas ugrijati.

Predlažemo tri recepta za zimsku kavu kojom ćete zasigurno zasladiti ove blagdane sebi i najmilijima.

Javorov latte s cimetom

3-recepta-zimsku-kavu-1

Da je cimet neizostavan okus blagdana, znaju svi. Stoga je javorov latte s cimetom upravo tip kave kakav zaslužujete ove godine. Pripremit ćete kavu pomoću De’Longhi aparata, a zatim je preliti u veću keramičku šalicu ili čašu. Jedna žličica javorovog sirupa i četvrtina žličice cimeta sljedeći su dodatak. Konačno, zapijenjena količina mlijeka po želji uz malo mljevenog cimeta biti će „šećer na kraju“ ove kave. Štapić cimeta može se dodati i kao ukras.

Macchiato s karamelom

3-recepta-zimsku-kavu-3

Ovaj recept možete pripremiti ulijevanjem sirupa na dno čaše i dodavanjem hladnog mlijeka. Zapijenjeno vruće mlijeko i mliječna pjena, sljedeći su korak. Nakon toga pripremajte espresso koji ćete uliti u čašu i prekriti mliječnom pjenom. Ukrasite svoju savršenu šalicu kave jagodom.

Kava i rum

3-recepta-zimsku-kavu-2

Posljednji recept vašu će kavu obogatiti na više načina. Počinje s neodoljivom tekućom čokoladom nakon koje slijedi priprema espressa i mlijeka, a dodatak koji će ovu šalicu kave izdvojiti je čili. Potpuni užitak u svim okusima postići ćete serviranjem čašice ruma odvojeno.

Za najbolji okus, recepte isprobajte pripremajući https://www.delonghi.com/hr-hr“>De’Longhi aparatima za kavu.
Više infomacija provjerite putem poveznice: .

Uz dopuštenje: Komunikacijski laboratorij (sve fotografije)

Facebook Like Button