Čokoladni bomboni s paprom i višnjama

Jednostavni recept za čokoladne bombone, s kojima ćete osvojiti okusom i oblikom svakog člana svoje obitelji.

“Muškarci su kao čokoladni bomboni. U početku su slatki, ali se poslije počne probijati neki gorki okus. Srećom, ima i onih pouzdanih poput pralina: od njih nam se ne smuči, čak ni kada se prejedemo. ” Spisateljica Tina Grube.

Sastojci:

250 g čokolade s paprom
20 višanja
30 g mrvljenih lješnjaka
1 žlica ulja od sjemenki

Priprema

Otopite čokoladu s uljem na pari, često miješajući. U međuvremenu, operite i osušite višnje i otkinite im peteljku. Poredajte 20 papirnatih košarica ili kalupa na pladanj i u svaki ulijte 1 žličicu topljene čokolade s paprom.Stavite višnje u sredinu tako da malo vire iz čokolade, ali da je cijelu ispune. Dodajte prstohvat mljevenih prženih lješnjaka i ostavite u hladnjaku da se stegne.

Poslužite čokoladice uz liker od trešnje.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Hrvatsko izdanje: Čokolada
Izvornik: Cioccolato

Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 820

Facebook Like Button