Napravite prema jednostavnom receptu grupit, tipično jelo od teletine bogatog talijanskog okusa, jelo koje nam dolazi iz milanske kuhinje.
Obogatite svoje mesne recepte, pogotovo ako volite teletinu, s novim jelom savršenog mediteranskog okusa i mirisa..
OVDJE pogledajte još nekoliko sjanih recepata koji donose bogate okuse na vašu trpezu
Čobanac savršeno jelo slavonske ravnice
Tajna dobre kotlovine
Teleći medaljoni sa šparogama i curryem
Sastojci za recept
komad teletine od oko 800 grama
400 grama rajčica
1 velika glavica crvenog luka
60 grama maslaca
2 dl suhog bijelog vina
malo juhe
3 žlice ulja
1 vezica peršina
papar
sol
Priprema telećeg grupita
Izrežite meso na trake širine dva centimetra. Svaku traku mesa vežite na sredini u čvor. Izrežite crveni luk i popržite ga na tavi s maslacem i uljem. Uvaljajte jedan po jedan grupit u brašno i dodajte prženom luku.
Popržite ih dobro sa svih strana, miješajući drvenom kuhačom. Posolite, popaprite. Dolijte vino i ostavite neka kuha dok vino ne ispari.
Dodajte rajčicu, malo juhe, promiješajte i dovršite kuhanje na umjerenoj vatri. Prije nego što sklonite s vatre dodajte kosani peršin, Ako želite da jelo bude još ukusnije, možete mesu dodati kobasicu, izrezanu na komade, i svježe gljive.
Fotografija: Shutterstock
Autorica: Azra Terzić