Grupit od teletine tradicionalno je milansko jelo koje oduševljava

Napravite prema jednostavnom receptu grupit, tipično jelo od teletine bogatog talijanskog okusa, jelo koje nam dolazi iz milanske kuhinje.
Obogatite svoje mesne recepte, pogotovo ako volite teletinu, s novim jelom savršenog mediteranskog okusa i mirisa..

OVDJE pogledajte još nekoliko sjanih recepata koji donose bogate okuse na vašu trpezu

Čobanac savršeno jelo slavonske ravnice
Tajna dobre kotlovine
Teleći medaljoni sa šparogama i curryem

Sastojci za recept

komad teletine od oko 800 grama
400 grama rajčica
1 velika glavica crvenog luka
60 grama maslaca
2 dl suhog bijelog vina
malo juhe
3 žlice ulja
1 vezica peršina
papar
sol

Priprema telećeg grupita

Izrežite meso na trake širine dva centimetra. Svaku traku mesa vežite na sredini u čvor. Izrežite crveni luk i popržite ga na tavi s maslacem i uljem. Uvaljajte jedan po jedan grupit u brašno i dodajte prženom luku.
Popržite ih dobro sa svih strana, miješajući drvenom kuhačom. Posolite, popaprite. Dolijte vino i ostavite neka kuha dok vino ne ispari.

Dodajte rajčicu, malo juhe, promiješajte i dovršite kuhanje na umjerenoj vatri. Prije nego što sklonite s vatre dodajte kosani peršin, Ako želite da jelo bude još ukusnije, možete mesu dodati kobasicu, izrezanu na komade, i svježe gljive.

Fotografija: Shutterstock
Autorica: Azra Terzić

Facebook Like Button