Svježa krema kako bi u prijevodi najkraće mogli opisati Creme Fraiche, sjajan je dodatak različitim jelima i desertima. Recept za Creme Fraiche zapravo je jako jednostavan, a kada ga jednom isprobate poželjeti ćete ga uvijek imati kao fini desertni dodatak u vašoj kuhinji.
Izvrsno se slaže uz male kanape zalogaje, razne voćne salate, palačinke i razne druge deserte.
Sastojci za Creme Fraiche
2,5 dcl slatkog vrhnja
2 žlice kremastog jogurta ili mlaćenice
Izrada Creme Fraiche recepta
Slatko vrhnje malo ugrijte i stavite u neku porculansku posudicu. Tako ugrijanom slatkom vrhnju dodajte kremasti jogurt/mlaćenicu i sve skupa promiješajte s drvenom žlicom kako bi se struktura prožela.
Nakon toga posudu prekrijte folijom i ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati, do 10 sati, te tek tada premjestite u hladnjak. Ono što je specifično za ovu kremu je da što više stoji ona se sve više stvrdnjava, stoga je potrošite čim prije .