Destinacije za bungee jumping

Odvažite se na tren i isprobajte bungee jumping na svjetskim destinacijama. Odlučili ste se za bungee jumping? Odlično, na pravom ste mjestu.

Bungee jumping je pridobio popularnost tijekom posljednjih dvadesetak godina, jer ljudi uvijek pokušavaju dodati malo više uzbuđenja u svoj život. Prvi komercijalni skok bio je 1986.godine i od tog trenutka, adrenalinski sport je postao senzacionalnost u svijetu.

Uzbuđenje dolazi kod slobodno pada i upravo je to razlog zbog kojeg svi žele iskusiti bungee jumping barem jednom u svom životu. Postoji mnogo različitih mjesta s kojih možete skočiti, kao što je to most, zgrada ili dizalica, no u svijetu postoji nekoliko mjesta koja se smatraju idealnim za ovakav adrenalinski skok.

Most Royal Gorge

Ovaj most, smješten u Coloradu u Sjedinjenim Američkim Državama, najviši je most u svijetu. Na visini od 1.053 metara i dalje ostaje glavna atrakcija. Između 2003. i 2008. Godine, tradicionalni bungee jumping je zabranjen tijekom cijele godine. S obzirom na svoju visinu, smatra se preopasnim za jedan takav skok, no upravo radi tih razloga, za sve osobe željne avanture i velike doze adrenalina, ovo mjesto je idealno za njih.

Royal Gorge

Brana Verzasca

Smještenom u Ticinu, u Švicarskoj, s dosegom od 722 metara, uživat ćete u nevjerojatnom skoku za koji vam je zaista potreban avanturistički, smion i hrabar duh. Ono što je ovo mjesto učinilo još popularnijim je to što je poznati James Bond (Pierce Brosnan) skočio sa zida brane u filmu “GoldenEye”. Pad u prosjeku traje do 7,5 sekundi do najniže točke te se za takav skok zaista trebate odvažiti.

Verzasca

Most Golden Gate

Skok će vas koštati 75 dolara, što je inače u prosjeku jeftinije naspram drugih destinacija za bungee jumping. No, na visini od 746 metara, cijena neće biti upitna, već će biti upitna vaša želja i vaša hrabrost da to zaista i učinite. Most koji se smjestio u Kaliforniji, jedan je od najljepših mostova na svijetu ali ujedno i najopasnijih.

Golden Gate

Koliko je zapravo opasan bungee jumping? Šanse za nesreću su 1:500,000. S dobrom opremom i pridržavanjem svih propisa, nemate se oko čega brinuti. No, morati biti upoznati s rizikom prije nego što uopće se nađete u situaciji da bi ste to htjeli isprobati. Ipak, znanje glavu čuva.

Autorica: Azra Terzić
Fotografije: Foter