Dvorac na austrijskom jezeru Wörth za odmor iz bajke

Otkrijte legendarni žuti dvorac Schlosshotel Velden na austrijskom jezeru Wörth koji je ostvarenje bajkovitog i veličanstvenog odmora iz snova.
Dvorac Schlosshotel Velden više je od luksuznog hotela.

dvorac austrija

Žuti romantični dvorac na austrijskom jezeru priča priču o luksuzu i dekadenciji koja seže u daleko 16. stoljeće, a gostima nudi savršeni bijeg i jedinstvenu uslugu.

dvorac Schlosshotel Velden terasa

Velden am Wörthersee – napokon bajkoviti odmor

Hotelski butler diskretno će zapaliti vatru u kaminu u prostranoj sobi s romantičnim pogledom na jezero. Uživat ćete uz pucketanje vatre u pjenušavoj kupki u mramornoj kadi.

Slijedi večera s potpisom poznatog chefa Stefana Lastina u restoranu Schlossstern, članu prestižne gastronomske organizacije JRE – Jeunes Restaurateur Restaurant. Da, počeo je vaš odmor iz snova.

Schlosshotel Velden restoran

Smješten na zapadnoj obali jezera Wörth, Falkensteiner Schlosshotel Velden simbol je luksuza i uživanja, a gostima nudi kraljevski tretman hotela s pet zvjezdica.

Ovaj dvorac – hotel svrstan je među 25 najboljih luksuznih dvoraca – hotela na svijetu i član je renomiranog hotelskog udruženja The Leading Hotels of the World.

apartman Schlosshotel Velden

Sagradio ga je između 1590. i 1603. godine Bartolomej Khevenhüller

Kroz burnu povijest dvorac je promijenio nekoliko vlasnika. Požar je uništio većinu četverokatne renesansne građevine 1762. godine. Palača je izgorjela, a kupola od četiri kule je propala.

Nakon što ga je kupio bečki industrijalac Ernst Wahliss, zgrada je obnovljena 1890., pod vodstvom arhitekta Wilhelma Hessena.

dvorac Schlosshotel Velden austrija

Godine 1990. među vlasnike se upisao i poznati milijunaš, fotograf, autor, kolekcionar, industrijalac, astrolog i playboy Günter Sachs, praunuk jednog od pionira njemačke automobilske industrije Wilhelma von Opela i svojedobno suprug glumice Brigitte Bardot.

U hotelskom baru Schlossbar Charly Walker uživat ćete uz zvuke klavira i odlične koktele. Bar je svojevrsni hommage posljednjem vlasniku dvorca, Karlu Wlascheku, multimilijarderu, vlasniku Bille i Bipe, koji je u mladosti bio pijanist iz skromne i siromašne obitelji i svirao pod pseudonimom Charly Walker.

Schlosshotel Velden soba

Svoju je prvu gažu imao upravo u žutom dvorcu, i kupio ga je, mnogi će reći – iz sentimenta. Nakon njegove smrti dvorac je pripao njegovoj Zakladi, jer iako se ženio pet puta, nije imao djece.

Žuti je dvorac u ožujku 2012. postao dijelom hotelskog lanca Falkensteiner Hotels & Residences

Savršen je spoj starog i novog, a klasični elementi, poput crnog mramora i zlatnih detalja u potpunoj su harmoniji sa skulpturama i slikama suvremene umjetnosti.

Schlosshotel Velden wellness jezero

Elegantan moderan dizajnerski namještaj odlično se uklapa u sobe koje odišu poviješću. Stil je inspiriran povijesnim putovanjem Marca Pola. To se odražava u elementima kao što su veliki globusi, stolci iz Barcelone, perzijski tepisi, ručno izrađeni predmeti od rezbarena drva…

dvorac austrija Schlosshotel Velden soba

U Acquapuri SPA potpuno ćete se upustiti u saunama, unutarnjem bazenu i 14 prostorija za relaksirajuće tretmane, fitness studiju te vanjskom grijanom bazenu.

Na samom jezeru Wörthersee nalazi se hotelski privatni klub s restoranom i još jednim vanjskim bazenom i direktnim pristupom jezeru i marini.

Na raspolaganju su vam i hotelski gliser za vožnju jezerom uz čašu pjenušca i Rolls Roys za otkrivanje prekrasne Koruške, uz piknik košaru koju će vam pripremiti u hotelu za romantičan predah u prirodi.

Facebook Like Button