Izradite domaće krafne prema recepturi staroj 30 godina

Pan-pek s tradicijom rada punih 32 godine u trgovinama diljem Hrvatske otkriva tajnu i recept najmekših i najukusnijih krafni. Jednostavna, ukusna, svježa i meka – riječi su koje najbolje opisuju najpoznatije slastice zbog kojih uvijek s veseljem očekujemo veljaču i sezonu krafni!

pan-pek-krafne-1

U moru izbora, oblika, okusa i raznih punjenja, Pan-pek ostaje vjeran tradiciji i ručnoj izradi krafni prema recepturi tete Verice koja je prije 30 godina zapisala recept za tradicionalne, najukusnije krafne, baš onakve kakvih se sjećamo iz djetinjstva.

pan-pek-krafne-2

Prepoznatljiv tradicionalan okus svježih, toplih i sočnih krafni s bogatim punjenjem od marelice ili čokolade od sada i vi u vašem domu možete ispeći jer Pan-pek otkriva tajnu recepta i to sa samo osam vrlo kvalitetnih i jednostavnih sastojaka.

pan-pek-krafne-3

Slasne, prozračne, meke, savršeno pečene, sa zlatnim prstenom po sredini, punjene različitim nadjevima, a najpoznatiji svakako je fini Podravka džem od marelice, a za završni, neodoljiv dojam lagano su posute šećerom u prahu. Jednostavne i baš savršene krafne!

pan-pek-krafne-4

Tvorac recepture, dugogodišnja djelatnica teta Verica, danas je u mirovini, ali prema njenoj recepturi Pan-pek godišnje proizvede preko 10 milijuna krafni, od čega se potroši čak 105 tona Podravka marmelade od marelice te ih plasira na tržišta kroz vlastitu maloprodajnu mrežu, kao i veleprodajnim kupcima diljem Hrvatske, ali i ostalim zemljama Europske unije, a od sada u savršenom ukusu tradicionalne krafne možete uživati i vi!

pan-pek-krafne

Sastojci za recept za domaće krafne

Dobre, sočne i mirisne KRAFNE imaju 8 glavnih sastojaka:

Fino domaće pšenično brašno TIP 550
Šećer u prahu
Kvasac
Jaja
Malo soli
Vanilin šećer
Voda
Par kapi ruma

pan-pek-krafne

Priprema domaćih krafni

U izradi KRAFNI vrlo je bitna i sama procedura proizvodnje, koja se sastoji od 8 koraka:
> Sporo miješati smjesu da bi se postigla homogenizacija sastojaka
>Intenzivno miješati smjesu, umješavati masu tijesta do postizanja glatke strukture
> Potom dijeljenje na komade cca. 50-52 grama
> Oblikovati tijesto u okruglice/loptice
> Loptice složiti na krpu i pustiti ih da se dignu. Preporučamo pokriti drugom krpom i ostaviti tako cca. 1,30 h
> Otkriti loptice kako bi se malo posušile
> Peći u fritezi ili loncu sa svake strane
> Napuniti krafne nadjevom od marelice (Podravka marmelada/džem)

Dobar tek želi vam Pan-Pek!

Uz dopuštenje: PR365 (sve fotografije)

Facebook Like Button