Jeste li spremni na zabavnu avanturu u Firenci?

Firenca je jedan od najljepših povijesnih gradova na svijetu, a biser je koji vrvi znamenitostima iz prošlosti. Grad Firenca, u romantičnoj Italiji, nalazi se u pokrajini Toskana, poznat kao grad kulture, raskošne arhitekture, bogate povijesti i impresivne umjetnosti.

Firenca nije tako poznata kao grad zabave, ali kada sunce u popodnevnim satima polako počne zalaziti Firenca postaje mjesto koje nudi puno više nego što znamo.

Šetnja Firencom mjestima koje Talijani obožavaju

Noćni život u ovom prekrasnom gradu potaknut je svojim brojnim studentima koji dolaze iz svih dijelova svijeta, studenti koji su došli u Firencu učiti talijanski ili povijest umjetnosti.

Večernji provod u Firenci ne nalazi se samo u barovima, pubovima i klubovima. Na ulicama možete pronaći odličnu zabavu, uz koju možda nećete niti pomisliti o pronalaženju dobrog mjesta gdje se može sjediti.

firenca pasaž

Ovo je grad gdje se stari klasični svijet susreće s novim modernim svijetom, gdje se talijanski šarmeri okupljaju kako bi se “borili” za ljepotice, gdje urbani mladići i trendi žene dolaze zajedno na ulična mjesta gdje svira živa glazba i gdje zabava traje do jutra.

firenza firenca italija ulica

Piazza de ‘Ciompi

U ovoj maloj ulici naći ćete samo nekoliko barova kao CAFFE Sant’Ambrogio i Plaz dok je Teatro del Sale odlično mjesto za večere i zabavu.
Ova popularna ulica privlači mnoge mještane i posjetitelje svake večeri, s najviše dolaze ljudi tijekom petka i subote.

Piazza de Ciompu

Na ovom trgu često možete naići na koncerte i druge zanimljive performanse i događanja. Gotovo svake noći tu je vesela zabava, bez obzira da li se radi o glazbi, plesu ili nekoj mini predstavi.

Piazza Sant’Ambrogio

Caffe Sant’Ambrogio ispred svojih vrata nudi “kafić na cesti” gdje mještani dolaze razmijeniti dnevne informacije i popiti svoje piće u odličnoj, šarenoj i zabavnoj atmosferi.

santa croce firenza italija

Piazza Santa Croce

U ovoj ulici i na ovom trgu naći ćete veliki broj firentinskih najpopularnijih barova i restorana.
Za vrijeme vikenda ova ulica pretvara se u otvorenu pozornicu i nudi vrhunsku zabavu te tako postaje jedno od najpopularnijih mjesta Firence.

To je bez sumnje najpopularnije mjesto gdje možete izaći na piće u Firenci. Među barovima naći ćete ona najbolja a to su Moyo, Lochness, Kikuya, Red Garter, Osteria de ‘Benci, Oibò, Australski pub – William Pub.

firenca-1

Porta San Niccolo

Porta San Niccolo još je jedno od najboljih mjesta za doživjeti firentinski noćni život na otvorenom. S ove pozicije panoramski pogled na Firencu je impresivan i očaravajuć.
Pogled koji se ruža na povijesne zgrade, vrtove i spomenike ovog drevnog grada ostaje zauvijek u sjećanju.

Potražite karakteristične barove poput Zoe i Negroni, Caffe “La Torre, Fuori Porta vinski bar, Beppa Fioraia restoran,ili Rifrullo Bar.

firenca crkva italija

Piazza Santo Spirito / Piazza del Carmine

Na ovim trgovima doživjeti ćete najveći dodir s povijesnom atmosferom Firence koja nikome zasigurno ne može dosaditi. Okruživat će vas raskošno lijepe palače, crkve od kojih svaka ima svoju priču,mesto je to povijesne arhitekture, malih skrivenih ulica, prekrasnih trgova i vrtova.

Firenca ne broji sate kada je noćni život u pitanju

Većina barova, pubova i restorana zna biti otvoreno do sitnih noćnih sati, poneka i do 03:00 sata ujutro.
Zato uzmite pod ruku svoju bolju polovicu ili najbolje prijatelje i doživite nezaboravne trenutke u Firenci.

OVDJE saznajte za još neka fascinantno lijepa mjesta Italije


Italija čudesno lijepa zemlja

Dolce Vita nezaboravne talijanske Siene
Toskana mjesto za vječne romantičare

Facebook Like Button