Kamping i glamping postali su trend i to tijekom cijele godine

Iako kampiranje kao način ljetovanja mnogim ljudima nije opcija, u posljednje se vrijeme vizura sve većeg broja hrvatskih kampova mijenja pretvarajući ih u privlačna naselja za odmor iz snova.

Kamping je sve popularniji

Šatore i kamp kućice na mnogim su mjestima zamijenile mobilne luksuzne kućice koje nude maksimalan komfor, kako kroz uređenje interijera, tako i uređenom okućnicom, mjestom za automobil, terasom…

Što su ustvari mobilne kućice i koje su im prednosti?

Mobilne kućice su samostojeći objekti namijenjeni stanovanju, opremljeni električnim, hidro i klimatizacijskim instalacijama, pogodni za smještaj u kampovima, turističkim naseljima ili na privatnim parcelama.

Iako bismo ih lako svrstali u nekretnine, njihova je iznimna prednost što su one ustvari – pokretnine.
Naime, one su doista mobilne – kad vam jedna lokacija dosadi, kućica se jednostavno premjesti.

U Hrvatskoj postoji sve veći broj tvrtki specijaliziranih za prodaju mobilnih kućica, a njihova usluga uključuje sve: od odabira lokacije za smještaj, narudžbe kućice, transporta, montaže, servisa… pa sve do prijevoza na drugu lokaciju kada poželite promjenu.

OVDJE saznajte za još nekoliko sjajnih mjesta za glamping i kamping

Plage Cachée nestvarno lijep glamping na otoku Hvaru
Odlične ideje za glamping u Sloveniji: kampiranje iz snova
Glamping ili kampiranje u rujnu – čarobni odmor uz divne zvjezdane večeri

mobilna-kucica

Velika prednost mobilne kućice u odnosu na, primjerice, apartman je i njezina cijena – višestruko je jeftinija, uređenje interijera nije potrebno jer dolazi potpuno opremljena (potrebna je samo posteljina i posuđe).

U paušalni najam parcele koji se plaća kampu uključene su sve režije pa dodatnih troškova nema, a prednost je što nema niti poreza na nekretnine jer je to, kako smo ranije naveli, pokretnina.

Kućicu je moguće legalno iznajmljivati kada je ne koristite pa je njezina prednost i u zaradi koju tako možete ostvariti. U tvrtkama koje se bave prodajom mobilnih kućica ističu da je najispravniji način postaviti ih u autokampove kako bi se izbjegle eventualne komplikacije vezane uz tumačenje zakona o nekretninama.

Mnoštvo modela za svačiji ukus

Danas su u ponudi različiti modeli i tlocrtna rješenja mobilnih kućica, a uređenjem interijera svatko može kućicu prilagoditi svojem ukusu i preferencijama. Sve su kućice potpuno opremljene kuhinjskim namještajem, sudoperom, kuhinjskim aparatima, stolom i stolcima.

U prostoru koji je ekvivalent dnevnom boravku nalazi se kutna garnitura koja se razvlačenjem može pretvoriti u dodatni ležaj. Kupaonica je također kompletna, kao i spavaći dio.
Klimatizirane su, a svi modeli imaju dvostruko ostakljene PVC prozore i vanjska vrata. Postoji čak i opcija podnog električnog grijanja.

mobilna-kucica-2

Kako kupiti mobilnu kućicu?

Najvažnije je imati dogovorenu parcelu u nekom autokampu. Ako kupac to nema, brojne tvrtke koje prodaju kućice mogu pomoći i s tog aspekta s obzirom na to da imaju ugovorne odnose s kvalitetnijim kampovima te nude parcele na različitim lokacijama.

Nakon toga sve je jednostavno – kupac bira model, opremu… te se na temelju tih parametara izračunava cijena transporta i montaže. Isporuka je u pravilu u periodu od 30 do 90 dana.

Već ovo ljeto u mobilnoj kućici

Ako ste jedni od onih koji igraju na sigurno, a gornji tekst vas nije u potpunosti uvjerio da je investicija u kupnju mobilne kućice rješenje za vas, možda vam u donošenju finalne odluke može pomoći godišnji odmor proveden u mobilnoj kućici koju ćete unajmiti. Ponuda u Hrvatskoj sve je bogatija pa donosimo nekoliko atraktivnih lokacija.

U Poreču u kampu Lanterna možete uživati u nekoliko vrsta mobilnih kućica.

Sve se kućice nalaze u prekrasnom parku i sadrže prostrani klimatizirani interijer i široku, natkrivenu terasu za udoban boravak u hladu na otvorenom.
Možete izabrati između raznih stilova – Comfort modeli nude povoljan boravak u lijepom mediteranskom zelenilu, dok obiteljske kuće imaju tri spavaće sobe, od kojih su dvije za djecu.

Također možete boraviti u Premium kućicama u selu istarskog tipa s bazenom, posebnim tematskim dječjim igralištima, pješčanim i vodenim atrakcijama, te Maro klubom za djecu s dnevnim i večernjim dječjim programima.

S druge strane, možete boraviti i u novim ekskluzivnim Premium Vista Mare mobilnim kućicama koje se nalaze odmah iznad prekrasne plaže Kras, u blizini sportskog centra i tržnice te novouređene tratorije.
Iz kućica u kojima se sa svih strana nalaze stakleni prozori pruža se spektakularan pogled na more i okolicu.

mobilna-kucica-1

Kamp Krk na otoku Krku opremljen je novim prostranim mobilnim kućicama koje nude visoku razinu udobnosti i privatnosti za najviše šest osoba.

Kamp Brioni u Puli također nudi prostrane mobilne kućice u hladovini mediteranskog zelenila ili neposredno uz more, a njihove natkrivene terase idealna su mjesta za uživanje u tom prekrasnom okruženju.

Na otoku Pagu nalazi se kamp Straško s mobilnim kućicama smještenima na samoj obali. Mobilne kućice tipa Dalmacija i Pag posebno su popularne i tražene prije svega zbog komoditeta i prostranosti koju pružaju. Mobilne kućice tipa Tavolara vrhunac su talijanskog dizajna i udobnosti.

I poznati kamp Borik kraj Zadra svoju je ponudu upotpunio mobilnim kućicama postavljenim usred borove šume, u blizini šljunčane plaže, a graniče s obližnjim hotelskim kompleksom Borik, gdje možete (uz doplatu) uživati u Wellness i sportskoj ponudi.

Atraktivna lokacija s mobilnim kućicama je i kamp Solaris kraj Šibenika.

Kamp je smješten unutar nedavno renoviranog hotelskog naselja Solaris Hotels Resort, s brojnim dodatnim sadržajima, a mobilne kućice nalaze se oko 50 metara od mora.

I na krajnjem jugu, u Dubrovniku, mobilne kućice je u svoju ponudu uveo kamp Solitudo, gdje možete uživati u dva tipa kućica različitih veličina.

U svakom slučaju, mobilne kućice nude novu perspektivu ljetovanja koja će se zasigurno najviše svidjeti obiteljima s djecom, kojima ja na prvom mjestu obiteljski ugođaj, praktičnost, blizina mora i mogućnost zaista brojnih lokacija, bilo da mobilnu kućicu kupite ili samo unajmite.

Piše: Wish.hr
Fotografije: Pixabay, Tommy Clark, David

Facebook Like Button