Karmen Gazdek sport je moja velika ljubav

Karmen Gazdek cijeli svoj život gaji ljubav prema umjetnosti i sportu, a nakon završenog studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu završava i školu za fitness instruktore gdje započinje voditi razne treninge.

Vrlo kreativan i okretna Karmen Gazdek još je od mladih dana pokušavala sjediniti obje stvari kroz organizaciju modnih revija, dizajniranja odjeće, slikanja, a s druge strane trenirala je razne sportove da bi se na kraju posvetila fitnessu.

karmen gazdek sport trčanje

Kako nam je rekla Karmen:„ Odrastanjem počinješ shvaćati da se najbolje posvetiti jednoj stvari i to raditi s ljubavlju, a u mom slučaju to bi bio sport“.

U narednom intervjuu saznajte više informacija o Karmen, njezinoj ljubavi prema sportu, prehrani i potencijalnim planovima za budućnost kao i načinu kako se možete počet trenirati s Karmen.

W: Možete li našim čitateljima reći što točno radite?

Radim privatne i grupne funkcionalne treninge koji uključuju rad na snazi, izdržljivosti, brzini, koordinaciji, mobilnosti te eksplozivnosti. Obraćaju mi se klijenti koji žele izgubiti tjelesnu masu, oni koji se pripremaju za razna natjecanja te oni koji žele poboljšati svoje zdravstveno stanje.

sport karmen gazdek trčanje

W: Jedna od vaših omiljenih aktivnosti je trčanje? Možete li nam reći nešto više o tome?

Trčanjem sam se počela baviti tek nakon trudnoće. Budući da sam u trudnoći bila dosta aktivna i vodila treninge, nakon poroda mi je teško bilo uskladiti sve obveze i brige oko djeteta, kućanstva i povratka na posao. Tu je bio taj trenutak kada sam obukla tenesice i jednostavno krenula raditi krugove u kvartu u kojem živim.

W:Što za Vas predstavlja trčanje?

Trčanje je za mene jedan oblik meditacije. To su oni trenutci koji su samo za mene, moj duh i moje tijelo. Zbog autoimune bolesti koja mi je dijagnosticirana nakon poroda Hashimoto trčanje i drugi oblici vježbanja su mi jako pomogli da savladam sve prepreke i zadatke koje novi dan donosi.

karmen gazdek sport

W: Što biste savjetovali ljudima vezano za trčanje?

Rekreativno trčanje bih preporučila svima jer pozitivno utječe na psiho-fizičko zdravlje. Znam koliko mi je pomoglo kada sam si uz trčanje pustila omiljenu glazbu i na taj način očistila svu negativnu energiju nakupljenu kroz dan. Trčanjem sam vratila svoju liniju, učvrstila svoje tijelo, poboljšala kondiciju i postala jednostavno pozitivna osoba tako da bih trčanje preporučila svima.

W: Jeste li sudjelovali na kakvim organiziranim natjecanjima vezano za trčanje?

Sudjelovala sam na mnogo organiziranih utrka po Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj, različitih dionica i na raznim terenima. Jednako volim trčanje na nasipu i cesti, a najdraže su mi utrke od pet kilometra pa do polumaratona. Jednostavno u tome uživam i to me ispunjava.

karmen gazdek sport trčanje (2)

W: Kako izgleda jedan Vaš dan?

Moj dan započinje klasičnim kućanskim i obiteljskim obvezama te odlaskom u ured gdje obavljam komercijalno-administrativne poslove. Nakon klasičnih stvari kreće vrijeme za treninge kojima se totalno posvećujem.

W: Pazite li na prehranu i koliko Vam je ona važna?
Smatram da je najbolje osluškivati svoje tijelo i voditi se time da unosite ono što vam odgovara u danom trenutku pa se i sama po tome ravnam. No kada se pripremam na neke posebne utrke i treninge naravno da tada prilagođavam svoju prehranu.

W: Koje vrste treninga nudite u svom centru za vježbanje i kakve su reakcije vaših klijenata?

Total body workout sam zamislila kao program funkcionalnog treninga vježbi opterećenja s vlastitim tijelom i s korištenjem rekvizita kao što su girije, utezi, lopte i slično za razvoj snage, izdržljivosti, brzine, eksplozivnosti, koordinacije te mobilnosti. Kombinacija vježbi „Hiit“ treninga obuhvaća elemente iz atletike, plesa, gimnastike, pilatesa, aerobica i ostalo, a ja sam to sve spojila u jedno.

trčanje karmen gazdek sport

W: Kako uspijevate uskladite sve svoja obaveze?

Tko ima volje nađe i načina. Dok mi je kćer bila mala bilo i je malo teže, no sada je sve to puno lakše, a moja kćer mi daje samo dodatnu motivaciju.

W: Kako biste motivirali druge ljude na vježbanje odnosno konkretno da dođe na jedan vaš trening?

Svoje vježbače motiviram s ciljanim mjerenjima i testiranjima iz mjeseca u mjesec. Uvijek sam tu za njih, upućujem ih u sve, a zajedno sudjelujemo na brojnim utrkama i natjecanjima.

karmen gazdek trčanje sportašica

W: Kakvi su Vam planovi za budućnost?

Planovi za budućnost su mi stalne edukacije, ulaganje u sebe kao i rad na sebi kako bih to mogla prenijeti na svoje članove.

Više informacija možete saznati na sljedećem linku i naravno priključiti se cijelom timu.

https://www.facebook.com/Total-body-workout-by-Karmen-691788914338900/?timeline_context_item_type=intro_card_work&timeline_context_item_source=100016447890970

Autor: Marina Jakšić

Facebook Like Button