Luka Nižetić kroz istanbulsku gastro turu otkrio nam da je pravi lav u srcu

Punker u duši, lav u horoskopu, Luka Nižetić, osvojio nas je kroz ovaj jedinstveni intervju svojim stavovima, razmišljanjima i raskošnim emocijama.

Luka Nižetić u Istanbulu
Luka Nižetić u istanbulu

W: Vjerujemo da će se mnogi složiti da, osim što djelujete kao draga, svestrana i humana osoba, imate i apsolutno najbolji image na hrvatskoj sceni muških zvijezda, a sve to nekako neusiljeno i kroz zabavu.
Kako Vam uspijeva biti tako ležeran, a istovremeno svestran s velikim rezultatima, koja je Vaša životna filozofija?

Moja životna filozofija je, kako kaže i moj novi single, Radim što želim. Ja doista radim što želim, okružen sam s ljudima koji na mene djeluju dobro, poticajno i bude moju kreativu. U jednom su me trenutku u životu jako počele sekirat stvari koje mi se čine bespotrebne ili ih radim reda radi ili kako bih samo zadovoljio formu. Nisam tip forme, za mene je sadržaj sve, kako u poslu tako i u odnosima. I kad si posložite život tako da radite što želite, družite se s ljudima s kojim želite i ljubite koga želite onda ležernost dođe sama po sebi.

Luka Nižetić pjevač hotel Istanbul
Luka Nižetić Vialand Palace hotel

W: Osim toga, izgleda kao da Vam sve uspijeva vrhunski: image, glazba, fotosessioni, konoba na Visu, a krasan ste primjer odanosti između čovjeka i kućnog ljubimca (koliko je poznato imate krasnog sibirskog haskija). Kako održavate korak sa svim obvezama i brizi oko kućnog ljubimca?

Sve što radim u životu posvetim se tomu maksimalno. Ništa ne prepuštam slučaju i volim sve imati pod kontrolom. “Stihiji” puštam da se uplete jedino kad ja to želim, jer ipak ponekad je i dobro da nije sve popeglano. Ja sam “punker” u duši, a znamo da su “punkeri” sve samo ne popeglani. Sve što radim želim da bude baš kako sam zamislio, u suprotnom sam nesretan.

Što se tiče Chake (Lukin pas; op.u.) za njega uvijek imam vremena, on je moja duša i stalno je sa mnom. Trenutno smo na Visu i uživamo ko prasci!

Luka Nižetić foto Instagram
Luka Nižetić i obožavani pas Chake

W: Što bi poručili ljudima koji ne žele imati kućnog ljubimca – čega se zapravo odriču?

Moraju znati da je to obveza i da mu morate priuštiti sve što je njemu potrebno bez obzira na sve, vaš posao, obveze, obiteljske situacije… Oni su najdivnija stvorenja, ta bezuvjetna ljubav koju nam daju, te pitome i nevine okice kad te pogledaju, pa oni zaslužuju sve najljepše na ovome svijetu. Ljubimac je obveza ali istovremeno ljubav kakvu od nikoga nećete dobiti.

Luka Nižetić i Doris Pinčić Rogoznica
Luka Nižetić i Doris Pinčić Rogoznica

W: Volite li djecu? Da li volite gledati crtane filmove, primjerice Disneya? Volite li stripove?

Obožavam djecu. Već dosta mojih prijatelja imaju djecu pa se redovito družim s mališanima. I sam sam veliko dijete tako da vam se mi jako dobro sporazumijevamo. Našim nekim jezikom! Crtiće isto tako obožavam, čak sam i za dva dao glas, Alpha i Omega i Juraj i hrabri vitezovi.

Luka Nižetić i chef Ivo pažanin turska kava
Luka Nižetić i chef Ivo Pažanin kuhaju pravu tursku kavu

W: Ostavljate dojam velike povezanosti i sa svojom sestrom. Da li Vam nedostaje kada Vas dijele kontinenti?

Sestra i ja smo jako povezani, doista mi je teško pala njezina selidba u Ameriku, ali hvala Bogu na današnjoj tehnologoji pa se redovito čujemo i vidimo i podijelimo jedno s drugim sve što nam je na umu. Dolazi za nekoliko dana u Hrvatsku, a ja ću na jesen malo kod nje u San Francisco. Jako se radujem tome.

Luka Nižetić i Diana Mikloš
Luka Nižetić i urednica Wish portala Diana Mikloš na Galata mostu u Istanbulu

W: S obzirom na Vaš besprijekoran izgled imate li poseban režim prehrane, da li vježbate I jeste li strogi u tome prema sebi?

Od nedavno ne jedem meso, samo ribu. Napravio sam taj korak iz nekoliko razloga I moram vam priznat da se osjećam fantastično. Inače, treniram svaki dan u tjednu osim vikendom, ljeti puno plivam, hranim se prilično zdravo, ipak nas je majka naviknula na zdravu mediteransku spizu. Nisam strog prema sebi, volim se držati reda, ali naravno da i ja tu i tamo markiram i pojedem nešto što ne bih smio, ali moram priznati, što sam stariji sve sam savjesniji. Vidi se da starim, ha ha.

https://www.youtube.com/watch?v=FFzNqZfJQT8

W: Upravo ste se vratili iz Turske isprobavajući usput u Istanbulu lokalni street food? Kakva ste iskustva donijeli s tog putovanja? Što Vas se najviše dojmilo?

Jako volim putovanja i moram priznati da me jedino ona mogu u potpunosti resetirati i vratiti na tvorničke postavke. Turkish airlines nam je priredio zaista nezaboravnu gastro avanturu, kratku ali slatku. Ovo je bio moj drugi posjet Istanbulu.

Prvi put sam bio u siječnju pa nije bilo baš tako ugodno, Istanbul se ipak treba doživjeti kad je toplije vrijeme. Na prvom mjestu dojmila me veličina grada, gradine kojoj nema kraja.

Fasciniran sam njegovom veličinom ali isto tako s njegovom ljepotom, ali ipak me najviše dojmio azijski dio, to je bašpo mom gustu. Moga bih tamo živjeti. O hrani ne trebam niti govoriti, bila je senzacionalna, a Turkish airlines je odabrao od svega po malo, potrudili su se da probamo sve, vrlo raznoliko i šareno, baš kako to u Istanbulu i treba biti.

gasto tura istanbul street food

W: Što bi od hrane koju ste isprobali možda ponudili u Vašoj konobi i što inače nudite u njoj?

Jako mi se svidjelo ono pusto bilje na tanjuru, od svježeg origana do biljaka s plaže. To je nešto što je za mene interesantno i uzbuđujuće. Oduševljen sam i s njihovim desertima. Jako su slatki, ali doslovno me bacaju u nesivjest. U pripremi vrlo jednostavni, a govore sto jezika.

slatko gastro tura istanbul
Slatki uštipci sa sherbetom

W: Veselite li se ljetu i čemu najviše u nadolazećem? Kako izgleda jedan Vaš uobičajeni odmor, ljetni dan?

Meni je ljeto već počelo. Stigli smo Chaka i ja u Komižu i tu ćemo biti sve do 10. mjeseca. Obožavam ljetnu dinamiku, puno kupanja, puno nastupa, za mene idealno. Ako me pitate, volio bi da je ljeto cijelu godinu što nije nimalo čudno za horoskopskog lava, a uz to sam još i dite s mora.

Luka Nižetić džamija
Luka Nižetić u Aja Sofiji – Istanbul

W: Kakvi su vam poslovni planovi za ovu godinu?
Upravo je izašao novi single, Radim što želim koji najavljuje i početak rada na mom novom albumu. Pripremamo nešto svježe I žestoko. Jako se radujem koncertima i druženju s publikom, bez koncerata i stagea bio bih tužan čovjek.

Intervju: Diana Mikloš, glavna urednica
Fotografije: Diana Mikloš
Fotografije Luka NIžetić i pas: Instagram Luke Nižetića
Intervju omogućio: Turkish Airlines
20-turkish

Facebook Like Button