
Pripremite hranjivu salatu od Kus kusa s mirisnim umakom i tikvicama. Kus kus je jedna vrsta tjestenine i namirnica kojoj je porjeklo sjeverna Afrika. Bogata je bjelančevinama, mineralima i vitaminima, a sadrži i kvalitetne masnoće zato je upravo kus kus namirnica toliko zdrava za naš organizam.
OVDJE pronađite još jedan zdravi i ukusan obrok od Kus kusa:
Kus kus s povrćem, narančom i limunom kao stvoren za zimski lagani obrok
Sastojci za recept:
- 2 šalice Kus kusa
- 2 šalice vode
- 2 manje tikvice
- 1 šalica kuhanog bijelog ili crvenog graha
- 2 manja krastavca
- 4 listića svježeg bosiljka
Sastojci za pripremu umaka
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žličice senfa
- 1 mali režanj češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 žlice prženih sjemenki suncokreta
- 8 žlica vode
Postupak pripreme recepta:
Zagrijte vodu s prstohvatom soli.
Tikvice operite i prerežite po pola pa narežite na polumjesece. Prokuhajte ih u vodi 3, 4 minute i ostavite da se hlade.
Vodu u kojoj su se kuhale tikvice prelijte preko kus-kusa, promiješajte i poklopite te ostavite da odstoji samo pet minuta. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi. Krastavce ogulite i prepolovite po dužini. Žlicom očistite od sjemenki pa krastavce narežite na tanke ploškice.
Pomiješajte kus kus, tikvice, grah i krastavce pa umiješajte sitno sjeckani bosiljak. Izmiksajte sve sastojke za preljev i dobro promiješajte sa salatom.
Dobar tek!
