Lopar na Rabu mjesto je rajskih, dugih pješčanih plaža

Lopar se izdvojio kao destinacija s najviše pješčanih plaža u Hrvatskoj, a svojim položajem na sjeveru otoka Raba osvaja posjetitelje, a nalazi se i svega 12 kilometara od grada Raba. Lopar je poznat i kao “pješčani raj” zahvaljujući svojim brojnim prirodnim pješčanim plažama koje traže mnogi željni odmora i “udobnih” plaža.

otok Rab pjescana plaza Lopar

Lopar je mjesto, koje ove 2021. specifične godine, može upravo zbog prostranih i dugačkih plaža omogućiti sigurnost gostima i kupačima. Loparani su svoje prve posjetitelje spremni ugostiti tijekom uskršnjih praznika – na raspolaganju su im obiteljski smještaj i pojedini pansioni, a svoje su terase otvorili i sjajni restorani.

OVDJE saznajte i više o ovom jadranskom otoku – Otok Rab – prirodni eliksir sreće

Lopar koji svojom bogatom povijesti iznova oduševljava posjetitelje, spreman je za nadolazeću turističku sezonu

Destinacija koja njeguje prirodnu, kulturnu i arheološku baštinu i ove godine gostima nudi raznoliku ponudu, a ljubiteljima aktivnog odmora mnoštvo outdoor sadržaja poput outdoor fitnessa, Geoparka ili Rab Archaeological Traces.

Lopar svojim brojnim i dugačkim plažama omogućava gostima da, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, sigurno i nesmetano uživaju u svom godišnjem odmoru.

pjescana plaza lopar otok rab

“Sigurnost naših građana i turista je najvažnija i upravo smo zato uložili napore kako bismo ispoštovali sve mjere nadležnih institucija i pripremili naš omiljeni Lopar za ovogodišnju sezonu.

OVDJE pogledajte gdje se nalaze Rapske marine – istražite rajske plaže otoka Raba s morske strane

Prošla je godina bila izazovna za sve, no uspjeli smo održati neke naše tradicionalne manifestacije koje smo shodno epidemiološkoj situaciji smjeli održati.
Pripreme za nadolazeću turističku sezonu 2021. bile su vrlo intenzivne i u završnoj su fazi. Imamo puno toga za ponuditi te pozivamo sve koji žele provesti bezbrižan odmor da dođu u Lopar”, rekao je Marin Mušćo, direktor TZO Lopar.

Lopar je mjesto na hrvatskom otoku sreće i sporta poznato po dugim pješčanim plažama te raznovrsnoj ponudi outdoor aktivnosti

Naime, Lopar je destinacija s najviše pješčanih plaža na Jadranu, od kojih je najveća i najpoznatija Rajska plaža, dugačka 1,5 km, koju su 2019. godine Ministarstvo turizma i HTZ-a proglasili najboljom plažom u Hrvatskoj, a CNN 2013. uvrstio među 100 najljepših plaža na svijetu.

biciklisticka staza otok rab

U ovim pandemijskim uvjetima veliki plažni prostor garantira sigurnost turista i kupača jer je moguće poštivati preporučene epidemiološke mjere. Uz to, posjetitelji Lopara svake se godine oduševe plitkim i toplim morem te bi oni najhrabriji već ovog Uskrsa mogli odraditi prvo kupanje.

Za prihvat gostiju tijekom uskršnjih praznika spremni su i smještajni kapaciteti i ugostitelji. Smještaj se nudi u privatnim apartmanima i kućama za odmor, a otvoreno je i nekoliko pansiona i restorana koji rapske specijalitete nude na terasama.

“Vjerujemo da će naši stalni gosti doći i ove godine jer smo prošle pokazali da nam je njihova sigurnost prioritet. Osigurali smo i raznovrstan sadržaj za one najmlađe, ali i odrasle. Naš je otok prepun predivnog pejzaža, mogućnosti za outdoor aktivnosti kroz stotine kilometara uređenih pješačkih i biciklističkih staza”, dodao je Mušćo.

staze za hodanje planinarska staza Rab

Za sve koji vole hodati – Rab Archaeological Traces

Prošle je godine predstavljena i nova mobilna aplikacija Rab Archaeological Traces koja na zabavan i edukativan način objedinjuje tri poučne staze koje se protežu kroz Kampor (staza Capo Fronte), Lopar (staza Epario) i Supetarsku Dragu (staza Frux).

Služeći se mobilnom aplikacijom Rab Archaeological Traces, kao virtualnim vodičem, moguće je proći 34 info točke bogate zanimljivostima o dosad neistraženoj prirodnoj i kulturnoj baštini otoka – arheološkim, sakralnim i etnografski značajnim lokalitetima i područjima.

Facebook Like Button