Da li možete zamisliti ukusan mousse od čokolade obogaćen s tamnim belgijskim ale pivom koje je bogato aromom pržene kave, vanilije, klinčića i sušenog voća s blago slatkim okusom koje se na taj način proizvodi još od 13. stoljeća. Upravo ta tradicionalna receptura redovnika samostana Leffe, po kojem je pivo dobilo ime, savršeno odgovara uz bogat, zavodljiv okus čokoladnih deserata.
Sastav za recept:
0,5 l vrhnja za šlag
150 g mliječne čokolade
50 ml tamnog Leffe piva
Priprema
Vrhnje i pivo zakuhati, ukloniti s vatre, dodati čokoladu i miješati dok se čoklada ne otopi. Vratiti na štednjak i kuhati još minutu. Pustiti da se dobro ohladi u hladnjaku.
* Inspirirani dobro poznatim okusima Belgije i neodoljivom kombinacijom crnog piva i čokolade, majstori deserata iz poznatih zagrebačkih slastičarnica i food barova Cukeraj, Biberon, Meat District, Maxi Pub i Pivana sljubili su čokoladu i Leffe pivo u pet jedinstvenih recepata. Svi ljubitelji čokolade i piva neodoljive slastice već od listopada mogu kušati u navedenim slastičarnicama.