Sandra Rončević osebujna je kuharica te autorica bloga “O slanom i slatkom: o svemu”, a njezini se recepti mogu pronaći i u knjizi, najnovijoj kuharici, “Mrvu ovog, zeru onog” koja je već na prvu osvojila sve koji vole dobre recepte i kuhanje.
Ljekovito bilje od davnina je među nama. Pripravljanje napitaka i čajeva te liječenje ljekovitim biljem nekada je bila povlastica malene skupine travara i narodnih liječnika koji su ljubomorno čuvali svoje znanje i iskustva u korištenju snage bilja.
Saami su narod koji imaju dugu povijest, a smatraju se starosjediocima krajnje sjevernih krajeva Europe.
Tatjana Kelemen pokrenula i dovršila nesvakidašnji projekt izgradnje male hidroelektrane na rijeci Mrežnici što je stavlja u sam vrh je hrabrih, upornih i uspješnih žena.
Ova energična žena smatra da bi ovakvih hidroelektrana trebalo biti više u Hrvatskoj, ali da nažalost pojedine eko udruge djeluju bez ikakvih stručnih podloga i analiza te da je s njima lako manipulirati što zna biti vrlo opasno za naše gospodarstvo i poduzetnike.
Dugo i aktivno istraživanje dovelo je Natašu Jovičić, povjesničarku umjetnosti, do senzacionalnog otkrića u kojem je uspjela odgovoriti na pitanje kako slijepim osobama dočarati neko umjetničko djelo, “Kako dodirnuti sliku”, i tako im uspjela približiti likovnu umjetnost.
Massimo Savić pjevač je kojeg publika obožava zbog njegovog specifično romantičnog glasa i zbog riječi svojih pjesama koje pjeva sa srcem.
Jedan od zanimljivijih ljudi koje smo imali priliku viđati na svima poznatom Britancu, ali i diljem cijele Hrvatske zove se Igor Recek.
Alain Ducasse, jedan od najcjenjenijih kuhara na svijetu, koji je zaslužio čak 20 Michelinovih zvjezdica, nedavno je otvorio novi restoran u Parizu – i to restoran na brodu, koji putuje niz rijeku Seinu
Slavko Sobin utjelovljuje sve karakteristike koje odlikuju velikog filmskog glumca, premda je rado gledan i u kazališnim predstavama.
Jedan od noviteta na zagrebačkoj sceni je prekrasan novi kafić koji svojim posebnim ambijentom oduševljava sve prisutne posjetitelji.