Najjeftiniji eu gradovi

Bugarska Sofija najpovoljnija je europska destinacija, a glavni grad Hrvatske na odličnom je devetom mjestu ljestvice najjeftinijih gradova Starog kontinenta.

Svaki backpacker zna da je cijena hotela ili željezničke karte fiksna, te nije podložna čestim gospodarskim promjenama. Uredništvo portala Price in Travel odlučilo je stoga istražiti cijenu noćenja u najjeftinijim hostelima, javnom prijevozu i restoranima kako bi otkrilo najpovoljnije europske destinacije.

Bugarski glavni grad u opsežnom istraživanju pokazao se najjeftinijim u cijeloj Europi, u kojem ćete za noćenje, tri obroka s pićem, dvije karte za javni prijevoz te ulaznicu za glavnu turističku znamenitost izdvojiti 23,71 američki dolar. Dvanaest centi skuplji je poljski Krakow, dok se na trećem mjestu nalazi Budimpešta u kojem prosječni backpacker dnevno treba izdvojiti 30,05 dolara.

Slijedi ih Varšava (31,52 dolara), Bukurešt (31,79 dolara), Istanbul (38,19 dolara), Sankt Peterburg (39,49 dolara) i Prag (43,61 dolara). Na devetom mjestu ljestvice najjeftinijih europskih gradova smjestio se Zagreb u kojem se dan može provesti po cijeni od 43,69 američkih dolara.

Uredništvo portala backpackerima preporučuje noćenje u hostelu FunkLounge koji nudi brojne sadržaje, ima odličan omjer cijene i usluge, te se nalazi na izvrsnom položaju za istraživanje glavnog grada Hrvatske.

Cjelokupni popis od četrdeset najjeftinijih europskih gradova možete pronaći na stranicama Price of Travel.

Facebook Like Button