Parfait od kave – Semifreddo desert

Predlažemo vam elegantan i lagan recept za pripremu semifredda od kave pripremljenog s espressom: Parfait od kave.

Ako ste pomislili da kava ne može biti bolja nego što već je, razmislite još jednom. Pronađite inspiraciju u božićnoj atmosferi. Od brzih, jednostavnih recepata, do jela koja će zadiviti vaše goste, razmislite o prigodi za koju bi vam bilo zadovoljstvo pripremiti nešto vlastitim rukama i ući u svijet tradicije i originalnih ideja koje povezuje jedan sastojak: kava.
Stoga će pravo osvježenje na vašem stolu biti ukusna poslastica semifreddo od mirisne kave.

Sastojci za recept

100 ml kave
4 jaja
120 g šećera
250 g vrhnja
100 ml kave
50 g biskvitnog kolača
6 g želatine
butterscotch umak

Postupak

Pomiješajte 4 žumanjka sa 60 g šećera. Tucite 4 bjelanjka sa 60 g šećera dok ne dobijete snijeg. Omekšajte želatinu u hladnoj vodi. Istucite vrhnje. Pomiješajte tučeno vrhnje sa žumanjcima. Otopite želatinu u kavi i dodajte u smjesu. Dodajte snijeg od bjelanjaka miješajući odozdo prema gore. Ulijte smjesu u pravokutni kalup. Pokrijte ga kriškom biskvitnog kolača i natopite ga zaslađenom kavom. Ostavite u zamrzivaču 6 sati

Serviranje

Izrežite semifreddo na kriške debljine oko 1 cm. Prerežite ih napola pod kutom od 45°. Posložite ih na tanjur i prelijte butterscotch umakom.

Idealna kava za ovaj recept je: Qualità Oro
Prva Lavazza mješavina koju je 1956. godine kreirao Luigi Lavazza u svojoj maloj torrefazione u Torinu. Izbor najfinijih 100% Arabica zrna, uglavnom iz Latinske Amerike, nepogrešivog okusa i s nagovještajem slada i meda. Voćna i aromatična, glatka, izvrsnost Qualità Oro kave rezultat je godina Lavazzine stručnosti u miješanju i prženju.

Uz dopuštenje: Impressum (sve fotografije)

Facebook Like Button