Semifreddo s bosiljkom i ružmarinom osvježavajući recept ljeta

Ovaj tjedan chef Zoran Ožegović iznenađuje nas novim receptom za ukusan desert, a to je osvježavajući semifreddo s bosiljkom i ružmarinom.
Semifreddo je osvježavajuća poslastica i lagani desert koji mnogi obožavaju, a ovaj s bosiljkom i ružmarinom biti će ukusna slastica koju ćete obožavati poslužiti nakon ručka.

Sastojci za semifreddo sa bosiljkom i ružmarinom(za 4 osobe)

Za nadjev:

Hulala vrhnje za slag
Bosiljak
Ruzmarin
Za prhko tijesto:

Žumance
Šećer
Voda

Šećer i vodu pomješamo i stavimo na štednjak na laganu vatru da se istopi šećer i da se napravi sirup. Žumance odvojimo od bjelanca i stavimo na paru i lagano lupkamo uz dodavanje hladnog sirupa koji smo prethodno skuhali.

I dalje konstantno lupkamo namirnice na pari ali pazimo da vatra nije prejaka da se jaja ne bi skuhala.
Miješamo tako otprilike 10 min dok se smjesa ne napuhne i dok ne bude gusta.

Stavimo je hladiti tako što je stavimo u mikser i uključimo na brzinu 1 i ostavimo da se tako ohladi. Posebno mikserom izmiješamo šlag u jako tvrdu masu i te dvije smjese na kraju pomiješamo ručno u jedno. Na kraju dodamo krokante.

Dobar tek!

Tekst: Zoran Ožegović