Prirodnim putem otklonite proljetne alergije

Proljeće nam je došlo, priroda se probudila, ptice su propjevale, a vas muči alergija zbog peludi i cvjetanja.

Šmrcanje, kihanje, curenje nosa, svrbe vas oči?

Vrijeme je za još jedno proljeće popraćeno alergijom?
Postotak sićušnih peludnih zrnca koje biljke ispuštaju u zrak u posljednje vrijeme je u porastu zbog klimatskih promjena, te efekta staklenika koje rezultiraju povećanjem alergogenog peluda.

Kada pelud dospije u organizam alergične osobe imunitet se počinje aktivirati, antitijela napadaju alergene i pri tome se histamin u krvi počinje aktivirati koji dovodi do nastanka svih pojava proljetnih alergija, suzenje očiju, curenje iz nosa, kihanje, svrbež i kožne reakcije, crvenilo…

Za sve bolesti postoji lijek, tako i za alergije

Umjesto da se bavite uklanjanjem posljedica, posvetite se uzrocima. Uz male promijene uživajte i vi zdravo i sretno u svim čarima ovog prekrasnog godišnjeg doba…

Poboljšajte oslabljen imunitet

C vitaminom i češnjakom jer su odlični saveznici u postizanju jakog imuniteta.

Retoksikacije organizam

Postignite mnogo postom ili mućkanja uljem – metodom koja potiče iz tradicionalne medicine zvane, a stara je preko 5000 godina.

Mučkanje uljem suncokretovim nerafiniranim uljem dobro provoditi ujutro natašte, tako što se jedna jušna žlica suncokretovog nerafiniranog ulja u ustima polako mućka, u trajanju od 15 – 20 minuta.

Kada ispljunute tekućinu, usta isperite vodom, te operite zube. Izvlači toksine iz cijelog tijela.

Jednodnevni post
Jednodnevni post kod kojeg se uzima voda i/ili sokovi, je dobar za održavanje dobrog zdravlja kojim ćemo odmoriti naš probavni sustav od njegovih svakodnevnih „dužnosti“ i obnoviti tijelo.

Kada postite dobro je uzimati i sok od cikle, mrkve i krastavca (u omjeru 2:3:1) ili sok od jabuke. Post je dobro primjenjivati jednom tjedno ili svaka dva tjedna.

Naučite ispravno disati

Da bi svaka stanica bila zdrava i mlada potreban joj je kisik. A danas smo zaboravili pravilno disati, te prsnim disanjem koristimo samo 30-40% plućnog kapaciteta, te ne unosimo dovoljno kisika u organizam.

Retoksicirajte jetru

uz pomoć Kurkume, začina zlatne boje, koji sadrži kurkumin za antiupalno djelovanje.

KALENDAR CVJETANJA POJEDINIH BILJAKA
Ambrozija kolovoz, rujan
Breza ožujak, travanj
Hrast travanj
Jasen travanj
Ljeska ožujak
Platane travanj
Pitomi kesten lipanj
Trave travanj – kolovoz, najveći intenzitet u svibnju lipnju

Tekst: Divineenergypark

Facebook Like Button