Rekonstruirane lazanje možete napraviti i vi

Rekonstruirane lazanje možete pokušati pripremiti i u vlastitom domu, a chef restorana Khala Ivan Milas ovo remek djelo molekularne kuhinje predstavlja na jedan novi način. Ove lazanje nikako vas neće ostaviti ravnodušnim stoga ovaj recept svakako trebate iskušati i iznenaditi svoje fino nepce.

Sastojci za recept

200 g juneće koljenice bez kosti
Sol, papar,
20 g Mozzarella picolo ili normalna
1 mrkva
1 luk
Malo celera
100 g maslaca
0,5 l goveđeg temeljca
3 dl mlijeka
50 g glatkog brašna
150 g špageta
Malo umaka od rajčice
Malo svježeg bosiljka

lazanja-1

Priprema recepta

Juneću koljenicu lagano pirjati na malo maslaca i ulja, dodati sitno sjeckani luk, mrkvu i celer naribati i pirjati dok se meso ne krene raspadati podlijevajući goveđim temeljcom

Za umak bešamel s mozzarelom uzeti dio mozzarele i dodati u rastopljeni maslac koji je pomiješan s brašnom i mljekom, staviti u bocu za šlag i dodati 2-3 ampule za rashlađivanje.

Za tjesto raskuhati špagete, ostaviti malo vode, staviti u blender i blendati dok ne bude jednolična masa, tu smjesu podjeliti na 3 djela: prvi dio s rajčicom pomješati, drugi dio s pestom od svježeg bosiljka, a treći dio ostaviti bijelo, smjese stavimo žlicom na masni papir sve tri boje, preklopiti s drugim masnim papirom, tanko razvaljati i peći na 200°C 10-15 min

Na dno tanjura, stavite juneću koljenicu, na njega stavite mozzarellu, na mozzarelu umak bešamel i u bešamel pečenu koricu

Facebook Like Button