Zelene lazanje

Zelene lazanje su neizmjerno fine, a zamislite imaju svega oko 810 kalorija. U izobilju zelenih povrtnica svakako treba uživati kako bi u organizam unijeli što više laganih namirnica koje nas neće dovoditi do proljetnog umora.

Sastav za recept:
800 g tikvica
300 g špinata
2 režnja češnjaka
1 veća glavica luka
1 žlica bućinog ulja
1 svežanj peršina
300 g mozzarelle
200 ml vrhnja
150 g zrnatog svježeg sira
1 žlica začina origana
350 g listova tijesta za lazanje
1- 300 g umaka od rajčice
sol, papar

Priprema recepta:
Špinat, koji ste prethodno očistili, kuhajte na umjerenoj vatri dok ne provrije te ga potom ocijedite. Narežite luk i češnjak na kockice te ih propirjajte na 1 žlici ulja. Sve dodajte špinatu te ponovno zajedno kratko propirjajte i posolite i poparite. Očišćene tikvice narežite na trakice, i narežite peršin. Narežite na kockice mozzarellu pa polovicu umiješajte u špinat, dodajte tikvice, peršin, vrhnje za kuhanje, zrnati sir i sve začinite solju, paprom i origanom.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i u namašćenu vatrostalnu posudu složite redove tijesta za lazanje te po njemu pripremljeno povrće sa sirom. Počnite i završite s listovima tijesta za lazanje. Prelijte sve umakom od rajčica, pospite ostatak mozzarelle i pecite oko 50 minuta. Nakon što je gotovo pričekajte da se jelo malo ohladi kako biste ga lakše mogli rezati za serviranje.

Dobar tek!
Fotografija: ellemorgan

Facebook Like Button