
Tikvice alla parmigiana možete poslužiti kao predjelo i kao glavno jelo, a odlično je i za sve vegetarijance.
Ukusan recept u kojem glavnu ulogu zauzimaju tikvice zasigurno će se sviđati koji žele osvježenje na stolu.
Parmigiana je tipično talijansko jelo koje se priprema ljeti i to s patlidžanima i rajčicom. No ovaj puta vam don osimo verziju s tikvicama.
Tikvica alla parmigiana najbolje je servirati toplo, ali lagano toplo, a ovo jelo vam može biti pohranjeno u hladnjaku čak do 4 dana.
Sastojci za recept:
2 tikvice
2 jaja
parmezan
krušne mrvice
jogurt
kopar
Priprema recepta:
Tikvicu narezati na deblje štapiće. U jednoj zdjelici zamutiti 2 jaja, a u drugoj pomiješati vrećicu parmezana s malo krušnih mrvica. Uključiti pećnicu na 180 stupnjeva, pripremiti protvan i i obložiti ga papirom za pečenje. Štapiće prvo umočiti u jaje i potom uvaljajte u parmezan i krušne mrvice. Poslagati štapiće u protvan i staviti u pećnicu. Peći 15-20 minuta. Kao umak poslužite jogurt sa svježim koprom.
Dobar tek!
Autor: Sara Gorupec
Fotografija: Farmanac
