
Donosimo vam recept u kojem su namirnice koje bi trebale biti što češće zastupljene u svačijoj prehrani.
Sastojci za recept
25 dkg šampinjona
1 limun
1 luk
4 tikvice
malo brašna
prstohvat kadulje
sol, papar
Priprema recepta
Narežite šampinjone na kolutiće i vlažite ih limunovim sokom kako ne bi potamnjeli. Očistite luk i također ga nasjeckajte na što manje kockice. Sve nasjeckano povrće popržite na maslinovom ulju na srednjoj temperaturi. Narežite tikvice na male kolutiće te ih potapšajte u brašnu pa dodajte luku i šampinjonima. Dodajte nasjeckane listiće kadulje ili kadulje u prahu, posolite i poparite po želji.
Miješajte sve skupa samo nekoliko minuta dok ne dobije boju i pripazite da se povrće ne raspadne.
Prilog ovom povrtnom raguu može biti integralna riža ili tjestenina.
Dobar tek!
Fotografija: jamieanne
