Riža na kantonski način

Savršeno jednostavan recept za izradu koji možete servirati kao glavno jelo, ali i kao vrlo ukusan prilog uz meso.

Sastojci za recept
300 g basmati riže
150 g šunke u komadu
200 g graška
2 jaja
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema recepta
Operite rižu, stavite u lonac i prelijte vodom, posolite i stavite da se kuha. Narežite šunku na kockice i skuhajte grašak. Umutite jaja i ispržite kajganu u tavici. Kada je kajgana gotova, ohladite je i narežite na trakice. Zagrijte wok ili teflonsku tavu i popržite šunku, dodajte grašak, kuhanu rižu, sol, papar i pržite još malo. Po želji posipajte prženim sezamom.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Put oko svijeta
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 820
Fotografija: Gloria Cabada-Leman