Saznajte koja vam je masaža napotrebnija

Masaža je postala neizostavan dio u životu većine ljudi, jer tko je jednom okusio blagodati različitih vještih pokreta ruku na svojoj koži shvatio je da mu je masaža donijela odmor za dušu i zdravlje za tijelo.

Ova nevjerojatna metoda, pod nazivom masaža, može donijeti samo opće dobrobiti za vaš organizam. Rukama, kao instrumentom, mogu se izliječiti raznovrsne tegobe koje se pojavljuju u vašem životu, a uključuju glavobolje, stres, umor ili bolove.

Što je masaža i koje su najpoznatije vrste masaža?

Masaža je primjena sustavne manipulacije mekanih tkiva, mišića i ligamenata, u terapijske svrhe. Fizioterapeuti obično koriste svoje ruke i prste za masažu, no ponekad mogu koristiti i svoje podlaktice, laktove, pa čak i noge.
Postoje nekoliko vrsta masaža, no najpoznatije su: klasična ručna (higijenska, športska, medicinska), ručna limfna, vezivno- tkivna, kineska, masaža refleksnih zona, švedska i tajlandska.

Prednosti masaže

Masaža se općenito smatra dio komplementarne i alternativne medicine. To sve se nudi zajedno sa standardnim tretmanom za širok raspon zdravstvenih stanja i situacija.
Studije o prednostima masaža pokazuju da je upravo masaža učinkovit tretman za smanjenje stresa, bolova i napetosti u mišićima.

Masaža je korisna za:

tjeskobu
probavni poremećaj
fibromialgiju
glavobolje
nesanice povezane sa stresom
miofascijalne bolne sindrome
parestezija i bolove živaca
sojevi mekih tkiva ili ozljeda
sportske ozljede
bol u zglobovima

prednosti

Odaberite idealnu masažu

Masaža lica (20 min) – masažom lica potičemo cirkulaciju, radimo limfnu drenažu, kombinacija raznih pokreta s dlanovima i prstima. Pomaže u otklanjanju vrećica ispod očiju.

Medicinska masaža – parcijalna (30 min) – fokusiranost na smanjenje napetosti vrata i ramena, bitna za cirkulaciju i opuštanje mišića, razbijaju se miogeloze, djeluje umirujuće i antistresno, kombinacija raznih pokreta.

Medicinska masaža cijelog tijela (55 min, 80 min) – potiče cirkulaciju, smanjuje napetost i bol u mišićima, djeluje umirujuće, rade se svi dijelovi tijela, može se kombinirati klasična ručna masaža, vezivno – tkivna, ručna limfna drenaža nogu, sportska i celulitna.

Anticelulitna masaža (30 min, 45 min) – otklanja masne nakupine koje se nakupljaju ispod kože, u vezivnom tkivu i mišićima. Pokreti su energičniji da se ubrza cirkulacija, masne nakupine se razgrađuju te se putem limfe uklanjaju iz organizma.

Sportska masaža (55 min) – radi se jača prokrvljenost i idealna je priprema za trening. Mišići i tetive se zagrijavaju kako ne bi došlo do ozljeda tijekom vježbanja.

Nakon treninga se radi sportska masaža kako bi se mišići očistili od nakupljene mliječne kiseline. Dobra je za relaksaciju nakon vježbanja.

Ayurveda Shirodara (70 min) – Ayurveda je drevna indijska znanost o životu koja se temelji na teoriji “pet velikih elemenata” – zemlja, voda, vatra, zrak, eter ili prostor, od kojih svaki na svoj način utječe na naš život. Na osnovi ravnoteže doša vata-pitta-kapha funkcionira naš organizam.

Njihov disbalans uzrokuje poremećaje poput depresija, slabosti ili bolesti. Masaža se kombinira sa specifičnim ayurvedskim tehnikama masaža koje pružaju relaksaciju, momentalni osjećaj opuštenosti, a ulja dugoročno čiste naše tijelo.

Ayurveda Pinda Sweda (70 min) – kombinacija aromatičnog bilja postavljenih u lanenu vrećicu (pinda), pod utjecajem toplog nerafiniranog ulja otpušta aktivne sastojke koji se apsorbiraju kroz kožu u krvotok i djeluju na tijelo i psihu.

Revitalizira cijelo tijelo, vraća izgubljenu energiju te dovodi cijeli organizam u ravnotežu. Blagotvorno djeluje kod stresa, iscrpljenosti, depresije i nesanice te bolova u mišićima i zglobovima.

ayuverda
 

Hot Stone masaža (70 min) – zahvaljujući utjecaju topline koju oslobađaju kamenja tijelo se opušta, a funkcije tkiva se uravnotežuju. Stimulira se krvotok, podupire limfni sustav, oslobađa se vitalna energija kao i fizička i psihička mobilnost.

Topla bazaltna kamenja vulkanskog porijekla smještaju se na energetske točke preko kojih se pravilno utječe na sve tjelesne funkcije kod kojih je došlo do poremećaja. Rezultat je blagotvorni, iznimno opuštajući doživljaj u kojim se sjedinjuju energija Zemlje i uzvišenost eteričnih ulja.

masaža hot stone

Masaža toplom čokoladom (55 min) – umirujuća svojstva djelatnih tvari kakaovih ulja,ulja badema i shea ulja prenose se u kožu.

Kakao ima više od 300 spojeva s blagotvornim i zaštitnim djelovanjem na kožu. Jedni stimuliraju oslobađanje endorfina i pojačavaju theta moždane valove koji opuštaju i umiruju, a antioksidansi uklanjaju slobodne radikale odgovorne za proces starenja kože. Ulja čokolade imaju spacijalno lipoidno djelovanje na kožu.

Njegovi sastojci učvršćuju umornu kožu,obnavljaju opuštene konture i koži pružaju svježinu i mladoliki izgled.
Masaža toplom čokoladom s peeling-om tijela (85 min)- radi se peeling tijela i zatim slijedi masaža toplom čokoladom.

Aroma masaža (55 min) – kombinacija aroma masaže s opuštajućim, blagotvornim eteričnim uljima i medicinske masaže. Eterična ulja svojim mirisom djeluju na čovjekovo raspoloženje i emocije.

Putem receptora u nosu informacija koju nosi miris direktno odlazi u mozak. Svako ulje ima svoju specifičnu “energetsku vibraciju” kojom može suptilno djelovati na ljudsko energetsko polje i tako osobu podržati u nekoj potrebi, zahtjevu, zadatku ili iscjeljenju.

masaža shiatsu

Shiatsu masaža -Shiatsu je specifičan oblik rada na tijelu utemeljen na tradicionalnoj istočnjačkoj medicini i filozofiji. Temelj Shiatsua je uspostavljanje protoka energije u tijelu tehnikama pritisaka, istezanja, rotacija,gnječenja..

Osnovna karakteristika Shiatsua je njegova jednostavnost i blagotvornost dodira kojim se obnavljaju i potiču samoiscjeljujući procesi u tijelu, te se uspostavlja ravnoteža u organizmu.

U slučaju kada je energija blokirana, uslijed traume ili emocionalnih čimbenika, dolazi do tegoba poput glavobolje, nesanice, nemira, iscrpljenosti, bolova i sl. Shiatsu tretmanom ta se energija usklađuje što pridonosi izlječenju tegoba.
Shiatsu pozitivno djeluje na cijeli organizam, ima blagotvorno djelovanje na krvotok, dišne organe, živčani sustav. Trenutni učinci Shiatsu tretmana su osjećaj istinske opuštenosti i dobrobiti.

Refleksoterapija stopala je jedan od najučinkovitijih tradicionalnih pristupa zdravlju koji se danas primjenjuju jer se radi na stopalima koja su nam direktni kontakt sa Zemljom.

Na stopalima postoje zone koje su živcima povezane sa svim našim organima i raznim tkivima u tijelu. Tretiranjem zona djelujemo posredno na organe i tkiva u tijelu koji su povezani s tim zonama i tako pomažemo tijelu da dođe u ravnotežu što mu omogućava da lakše izađe na kraj s raznim tegobama.

stopalo
 

Facebook Like Button