Servirati ono što vinograd i maslina kreiraju filozofija je Meneghetti stancije

Iskoristiti, ipak rjeđu priliku, i kušati arhivski pjenušac i vina iz Meneghetti podruma iz boca velikih formata sjajan je događaj za nepca i za dušu.

suncalista stancija meneghetti

Kad uz svaku kapljicu vina možete još jesti probrane domaće delicije i mirisna maslinova ulja u ambijentu izvorne Istre, zaista se osjećate kao da ste na ladanju.

restoran stancija meneghetti
restoran stancije meneghetti
restoran meneghetti

U sjajnom okruženju gdje se priroda ljubi s arhitekturom sofisticirane vinarije i nizom kamenih luksuznih vila čovjek poželi ostati zauvijek, a to se upravo dogodilo i vlasnicima Miroslavu Pliši i supruzi Romani Kajfež koji su Zagreb zamijenili sa Stancijom Meneghetti u neposrednoj blizini pitoresknog mjesta Bale.

odvjetnik plise meneghetti stancija

Zbog vrhunskih vina, odlične hrane i bogate kulturne baštine Istru često nazivaju i hrvatskom Toskanom, a raskošno imanje Meneghetti briljant je ovog kraja koji svojom uslugom pruža zaokruženu oazu užitaka i zasigurno nezapamćenog odmora.

pjenusac meneghetti

Meneghetti Wine Hotel & Winery osvaja već pri ulazu, od raskošne ograde od kovanog željeza, na kojoj je oznaka Relais&Chateaux koja vam odmah govori o standardu posjeda do biserno bijelog šljunčanog prilaza među krošnjama stabala koja vodi do restorana i kuća za smještaj.

vinarija meneghetti stancija istra

A tu su i dva stoljetna hrasta koji daju pečat ovoj stanciji, jer mnogi su se ispod njih zaljubili, zaručili, vjenčali ili naprosto uživali u dubokom hladu uz raskošni bazen i ležaljke s pogledom na vinograde.

dva hrasta stancija meneghetti

villa s bazenom meneghetti
sekoranja uredenje interijer villa meneghetti
spavaca soba sekoranja interijer

Ovo je rezidencija koja u svojim vilama ima grijane bazene, a osim sjajno namještenih kamenih luksuznih kuća, koje potpisuje Šekoranja u jednom njihovom dijelu uređenja interijera, potpuni relax svaki gost može pronaći u wellnessu nakon što je svoje sportske trenutke ispunio u izvrsno opremljenoj teretani.

wellness spa meneghetti

teretana fitness meneghetti

A ako poželite osjetiti more pod nogama možete se prošetati do Meneghetti plaže s beach barom za vruća ljetna osvježenja.

ZANIMLJIVOST STANCIJE MENEGHETTI
Valja naglasiti jednu sitnicu koja postaje izuzetno krupna u ljetnim danima. Znajte da imanje Meneghetti čuvaju snažne zračne snage ptica, naročito lastavica, koje osim što donose sreću pojedu najveći broj komaraca u svom životu tako da ovdje komaraca nema. Zamislite sreću svih onih koji napokon mogu bezbrižno odmarati bez različitih repelenata na svojoj osunčanoj i njegovanoj koži :)

stancija meneghetti

Kad smo već kod ptica svi koji ih vole ili se čak bave promatranjem ptica u ovom će kraju, poznatom već dugo po bird watchingu, pronaći svoj ptičji raj. Za one još suptilnijih emocija nedaleko od stancije nalazi se poseban ornitološki rezervatu Palud u kojem se mogu razgledati i nježni leptiri.

villa meneghetti

A da sve s ljubiteljima životinja bude „pokriveno“ do detalja ovo rajsko imanje je Dog Friendly i to bez ograničenja po pitanju pasmina i težine vašeg obiteljskog dragulja

Meneghetti vinogradi obrađuje se na ekološki održiv način s ukorijenjenim poštovanjem prema prirodi
A kad upoznate sve ljepote smještaja ipak će vas itekako zanimati vinarija, koja je jedinstven spoj i zasigurno veći razlog dolaska baš kod Meneghettija.

pjenusac reserva meneghetti

Crvena zemlja oko Stancije Meneghetti pogodna je za uzgoj crvenih sorti grožđa pa se tu uzgajaju sorte kao što je merlot, cabernet sauvignon i cabernet franc, a od bijelih sorata chardonnay i bijeli pinot.

Najprepoznatljiviju sortu malvaziju istarsku njeguju na bijeloj zemlji koja se smatra pogodnija za ovu sortu. Uskoro se kreće i u proizvodnju vina od slavne Malvasije dubrovačke koja će biti još jedna perjanica ove snažne vinarske kuće.

bacve vinarije meneghetti

Ova visoko rafinirana vinska kuća u svom portfoliju ima 14 etiketa

Vina ove vinske kuće su Meneghetti Classic, Meneghetti Classic Rose, Meneghetti Rose, Meneghetti Red, Meneghetti White, Meneghetti Malvazija Black Label, Meneghetti Malvazija, Kuća Glavić Malvasija, Meneghetti Merlot.

Svaka od ovih etiketa osvaja svojim preciznim notama, aromama i punim okusima na nepcima, a još kada pojedino sljubljujete uz božanstvena jela Meneghetti jedinstvene kuhinje sa sezonskim namirnicama onda je doživljaj potpun.

Ali da priča ima još bajkovitiji završetak božanska vina i posebno ukusna spravljena jela rade snažan spoj i s maslinovim uljem koje kuća Meneghetti također proizvodi.

soba za cigare i ispijanje vina meneghetti

Stablo masline je od pamtivijeka vezano uz povijest čovjeka pa tako i uz stanciju Meneghetti

Maslinova ulja, uz vrhunska vina, oduvijek predstavljaju vrhunske proizvode istarskog maslinarstva koji u sebi sažimaju užitak i zdravlje.

Ekstradjevičansko maslinovo ulje imena Izbor proizvodi se od autohtone istarske buže i ulazi u kategoriju intenzivnijih voćnih maslinovih ulja. Uz bok još stoje Meneghetti Bjelica ulje naglašene pikantnosti i ugodne gorčine, Meneghetti Leccino blagog okusa, slatko zaokruženo, bez jače izražene arome te Meneghetti Rosulja karakteristično je maslinovo ulje čija je aroma izrazita ali i fino ulje odmjerene pikantnosti i gorčine.

diana miklos urednica wish portala

Poželite li otići do Istre na izlet, opuštajući vikend ili zasluženi odmor Stancija Meneghetti dočekati će vas u punoj raskoši na svakoj i najzahtjevnijoj stepenici vaših očekivanja.

Tekst i fotografije: Diana Mikloš

Naslovni foto: Mate Paluh

Facebook Like Button