Souffle od Emmentala i lisičarki

Divnih li okusa na nepcima kada se spoje sir i gljiva lisičarka. Ovo jelo svakako servirajte toplo i uživajte u okusima dok nam na prozore stižu hladniji dani.

Sastav za recept:
3 jaja
¾ šalice mlijeka
3 žlice brašna
3 žlice maslaca
1,5 šalica ribanog Emmentala
1,5 šalica narezanih lisičarki
1 dcl vermuta
Češnjak
Majčina dušica
Sol i papar

Priprema recepta:
Na maslacu pirjamo češnjak, majčinu dušicu i narezane lisičarke dok tekućina ne ishlapi. Podlijevamo suhim vermutom i pirjamo dok višak tekućine ne ishlapi.. U bešamel dodamo žumance i ribani Emmental te miješamo dok smjesa ne postane glatka. Čvrsto istučemo bjelanca i polako ih umiješamo u smjesu s Emmentalom. Na dno kalupa, koji smo premazali maslacem i posuli brašnom, rasporedimo gljive i prelijemo ih smjesom od Emmentala. Pečemo u „banajmariji“ dok se smjesa ne digne i dobije lijepu vodu. Poslužite toplo!

Uz dopuštenje: Dukat

Facebook Like Button