Stvarni izvori kalcija

Velike su dileme oko pitanja koji su najbolji izvori kalcija za ljudski organizam. Podjednako se svi pitamo dali je testiranje na životinjama najsigurniji način za ispravne kliničke testove. Odgovorili smo na tri najčešća pitanja naših čitatelja koja ćete pronaći u nastavku teksta.

Koje biljne namirnice sadrže kalcij?

Dobri biljni izvori kalcija su: zeleno lisnato povrće, suhe smokve, peršin, sezam, soja, grah, integralni kruh i orašasti plodovi.
Biljna mlijeka nekih proizvođača obogaćena su kalcijem, sadrži ga i tofu ako je rađen pomoću kalcijevog sulfata. Bjelančevine životinjskog podrijetla uzrokuju gubitak kalcija iz tijela; stoga veganska prehrana smanjuje mogućnost osteoporoze.

Jamči li testiranje na životinjama sigurnost proizvoda?

Testiranje ne jamče sigurnost proizvoda, nego samo utvrđuju stupanj toksičnosti. Zato proizvodi testirani na životinjama još uvijek mogu izazvati ozbiljne posljedice, čak i smrtne. Umjesto zastarjelih testiranja na životinjama, znanstvenicima su na raspolaganju moderna tehnologija i klinički testovi na ljudima. Kupujte samo proizvode s Bijele liste ma www.prijatelji-zivotinja.hr koji nisu testirani na životinjama.

Je li kravlje mlijeko prikladno za ljude?

Svaki sisavac ima različit sastav mlijeka jer je mlijeko namijenjeno rastu podmlatka vlastite vrste. Čovjek je jednina životinjska vrsta koja pije mlijeko drugih životinjskih vrsta i jedina životinjska vrsta koja ga pije u odrasloj dobi. Kravlje mlijeko prikladno je za prehranu telića, kao što je mlijeko ljudskih majki namijenjeno prehrani njihovih beba. Lako je zaključiti da životinjsko mlijeko i proizvodi od njega nisu prirodni ni dobri za prehranu ljudi.

Tekst: Prijatelji životinja

Facebook Like Button