Top 7 fantastičnih avantura u Južnoafričkoj Republici

Ako ste odlučili otići u Južnoafričku Republiku nikada to nećete požaliti. Iskustvo će biti fantastično, a sjećanja će biti veličanstvena.

Uživati ćete u zalasku sunca, u nevjerojatnoj količini prekrasnih i raznolikih divljih životinja, netaknutog i raznolikog krajolika! Ovo je samo nekoliko riječi koje opisuju Južnoafričku Replubliku. Ako ste žudite za avanturom, raznolikošću i uzbuđenjem, onda je za vas krajnji popis od 7 top najboljih stvari koje treba raditi ili vidjeti u južnoj Africi!

1. Nacionalni park Kruger – Hazyview

nacionalni-park-kruger
Nacionalni park Kruger zasigurno je broj jedan na popisu najboljih stvari koje treba razgledati u južnoj Africi. Zavidna je količinu divljih životinja u koja se kreće i živi u ovom nacionalnom parku, a moći ćete vidjeti i one velike od lavova, leoparda, bizona, slonova i ostalih moćnih stanovnika ovoga kraja.
Moći čete uživati ​​u čudesnom safari obilasku kroz park i vidjeti sve ove veličanstvene divlje životinje u njihovom prirodnom staništu. Obilazak ove raskošne prirodne divljine s vodičem naprosto je sjajna.

2. Table Mountain iznad grada Cape Towna

table-mountain-cape-towna
Ova masivna i prekrasna planina s pogledom na Cape Town nezaobilazno je mjesto koje se morati vidjeti u južnoj Africi! Postoje ture u kojoj možete šetati 2 sata i mirno obilaziti ovo veličanstveno mjesto ukoliko volite pješačiti, a možete uživati ​​u vožnji žičarom do samog vrha. Pogled s vrha ostavlja bez daha.

3. Raskošno južnoafričko vino merlot

južzoafricko-vino-merlot
Osjetite miris sjajnog merlota i okusiti njegove arome čini se savršenim za sve ljubitelje vinske kapljice. A tek sauvignon blanc ako ste ljubitelj bijelih sorti do savršenog rosea? Cape Winelands prepun je iznimno bogatih vinogradnih područja koja su izvrsna za obilazak. Mnogi vinari nude degustaciju vina, kao i ukusna jela koja se mogu sljubiti s ponuđenim sortama vina. Ukoliko želite svoj dan provesti baš u ovom vinarskom kraju tada možete ručati u autentičnom vinskom podrumu ili čak vani u samom vinogradu s idiličnim pogledom na planine.

5. Gledanje kitova – Plettenberg Bay

gledanje-kitova
Skoro pa osobni kontakt s ovim veličanstvenim sisavcima doživjeti ćete na izletu obilaska i susreta s kitovima. Tijekom zimskih mjeseci u južnoj Africi moći ćete vidjeti južnjačke kitove i mladunčad. Južnoafričke zime traju tijekom lipnja i kolovoza, a zime uglavnom nisu previše hladno. Ipak svakako spakirajte kišobran ili kišni ogrtač, jer su zimski mjeseci na obali kišni. Ako biste želite imati bliske susrete s dupinima onda su ljetni mjeseci više nego savršeni za takav susret s tim pametnim morskim sisavcima u južnoj Africi. Ovakav jedan izlet doista je uzbudljiva avantura, putovanje kroz izvrstan krajolik i susret s najljepšim morskim bićima!

6. Hartbeespoort tržnica – Hartbeespoort

hartbeespoort-trznicaHartebeespoort tržnica idealno je mjesto za kupovanje suvenira i darova za prijatelje i obitelj pri povratku kući.

Šarolika tržnica nudi široku paletu afričkih rukotvorina, hrane, ali zabave u kupovini i biranju.

Ova tržnica smatra se među turistima za jedno od najboljih mjesta za kupovinu različitih proizvoda iz Južne Afrike.

7. Shakaland Zulu kulturno selo – Durban

shakaland-zulu-kulturno-selo
Za potpuni doživljaj Afrike neizostavan je posjet Shakaland Zulu etno selu. Posjet se organizira kao poludnevni ili cjelodnevni izlet ili doživljaj sela u dvodnevnoj turneji u kojoj se može potpuno doživjeti kako žive stanovnici ovog živopisnog sela. Svakako će biti snažan doživljaj vidjeti tradicionalni Zulu ples, izradu medvjeđe kože, i još mnogo toga što i dan dana stanovnici ovog sela njeguju. Ako se odlučite ostati dva dana, moći ćete odsjesti u originalnim nastambama koje liče na košnice, a li će vas unutra dočekati raskošno moderno uređenje.

OVDJE saznajte i puno više zašto je idealno mjesto za odmor Južnoafrička Republika

Tekst uz odobrenje:Jen Reviews

Facebook Like Button