Top 7 mjesta grada Canberra predivne prijestolnice Australije

Putujemo u Australiju i dosimo vam najzanimljivije atrakcije i znamenitosti grada Canberre…

Glavni grad Australije Canberra smjestio se između dva najpoznatija australska grada Sydneya i Melbourna. Iako je uglavnom poznat kao središte vlasti, u ovom gradu kojeg su ponajviše izgradili arhitekti iz Chicaga, možete pronaći mnogo zanimljivosti i sjajnih atrakcija.

Posjet gradu Canberra, izgrađenom oko predivnog jezera Burley Griffin, ostat će vam u sjećanju ponajviše zbog ovih Top 7 znamenitosti i zanimljivosti ovog grada

canberra jezero

1) Festival cvijeća u Canberri – cvjetna atrakcija u Commonwealth Parku
U Canberri je jedna od velikih živopisnih atrakcija veliko prostranstvo milijuna tulipana i drugog cvijeća koji su posađeni vrlo precizno kako bi zasađeni cvjetovi formirali određeni uzorci koji se mogu vidjeti s vrha panoramskog kotača Ferris u vrijeme Floriade.
Najbolje vrijeme za posjet festivalu cvijeća u Canberri i zabavi, koja se održava svake godine u Canberrinom Commonwealth Parku, je drugi ili treći tjedan između rujna i listopada, kada cvijeće počne cvasti.

festival cvijeca canberra

2) Zeleni vrt Cockington jedinstvena je atrakcija grada Canberre
Vrt Cockington nalazi se 15 km sjeverno od grada Canberre i ima zbirku minijaturnih kuća i različitih bajkovitih građevina u svijetu, uključujući i minijaturni budistički hram Borobudur.
Osim toga, tu su i prikazi tipičnih mini kuća ovog kraja. Zbog malenih cesta i svega malenog u ovom jedinstvenom vrtu osjećat ćete se kao div :)

3) Muzej Questecon
Muzej Questecon je neka vrsta “pametnog mjesta”. Questecon je zapravo Nacionalni centar za znanost i tehnologiju i interaktivnu znanstvenu komunikaciju. Dođete li u posjet ovom zanimljivom i vrlo atraktivnom mjestu djeca će se osjećati “kao kod kuće” i vjerojatno će odbijati otići iz ovog i više nego interesantnog prostora.

Atrakcija je toliko da će vam vjerojatno trebati cijeli dan da isprobate sve eksperimente i tehnološka dostignuća koja se nude. Šest je stalnih izložabi na Questaconu; o Zemlji, transportu, energetici, percepciji, znanosti i MiniQ namijenjen djeci mlađoj od 6 godina. Svaki dan uz to se može poslušati prezentacija koja prikazuju današnji život i svijet oko nas.

4) Nacionalni muzej Canberra
Nacionalni muzej, pozicioniran je na rubu jezera,a privlači poglede i zbogvrlo atraktivnog dizajna. Okružuje ga park s atraktivnim dizajnom koji poziva djecu da istraže svaki njegov kutak. U muzeju su prikazani tipični stanovnici Australije od davnih vremena pa sve do danas. U njemu je prikazana i povijest Aboridžina, tu je i kazalište i kutak za djecu..

canberra zgrada parlamenta australija

5) Zgrada Parlamenta
U zgradi koja je također vrlo atraktivno dizajnirana, kao primamljivo turističko odredište, nalazi se muzej koji prikazuje povijest australskog parlamenta. Uz slike svih premijera Australije koje su izložene i pristupačne svakom posjetitelji u vanjskom dijelu zgrade točnije na njenom krova obrastao travom, možete vidjeti staru zgradu parlamenta i prekrasan pogled na ulice Canberre koje tvore nevjerojatan prizor za svačije oči.

6) Prirodni rezervat Tidbinbilla
40 minuta vožnje od Canberre, mjesto je gdje napuštate šumovitu dolinu i stižete do Nacionalnog parka Tindbinbilla. Ovo božanstveno lijepo i nesmetano mjesto područje je koje je obilježeno s tradicionalnom aboridžinskom baštinom. Na ovom mjestu čovjek se osjeća kao da je napustio civilizaciju, a imate li sreće ugledati gledate klokana ili papigu ovaj prirodni rezervat ostat će vam zauvijek u mislima.

canberra nacionalni park

7) Ambasade u Canberri
Vrijeme je da obiđete i zgrade ambasada zemalja koje se nalaze u Canberri. Svaka od njih izgrađena je točno prema specifičnoj arhitekturi zemlje kojoj i pripada. Na primjer, Tajlandska ambasada ima tipičan zašiljeni krov poput hramova u toj zemlji, ambasadu Kine krasi mnogo zlatne boje, i tako redom….

Facebook Like Button