Bora Bora otok za najromantičnije putoholičare svijeta

Božanstveno lijep otok Bora Bora, jedan od otoka Francuske Polinezije, okružen je koraljnim grebenom, a najpoznatiji je po turizmu zbog svojih prekrasnih plaža i tirkizno plave vode Tihog oceana..

otok bora bora resort

Spada u skupinu Društvenih otoka, a njegovo izvorno ime Pora Pora u prijevodu znači “prvo rođeni/prvo rođenje”. Vjeruje se da je ime Bora Bora otok dobio radi krivog razumijevanja od strane doseljenika, no to se ime zadržalo do današnjeg dana.

Otok zauzima površinu od 40,3 km², ima oko 9.000 stanovnika, javni prijevoz baš i nije razvijen pa je najbolje iznajmiti brodicu, bicikl ili auto. No najbolje od svega je otok istraživati pješice jer ćete imati više vremena za uživanje u prekrasnim vizurama koje se izmjenjuju.

bora-bora-5

Najviša točka na otoku Bora Bora je Mount Otemanu koji zajedno s Mount Pahie predstavlja ostatke ugaslog vulkana

Upravo se Mount Otemanu prekrasno vidi iz zraka kad se stiže avionom, a teško ga je ne zamijetiti jer se nalazi u srcu otoka. I dok se na Mount Pahie može penjati, vrh Mount Otemanua nije moguće dostići jer je preopasno, odnosno može doći do odrona.
Druga stvar koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim je plava laguna koja oduzima dah svojom ljepotom i raznim nijansama plave.

OVDJE otkrijte zašto su i Sejšeli ili otoci za zaljubljene proglašeni su najromantičnijima na svijetu

bora-bora-6

Na otoku nema gradova, već se tamo nalaze manja mjestašca, odnosno sela, a kako je to turističko odredište mogu se pronaći razne suvenirnice i restorani. Naglasak je na odmoru, prirodi i romantici, a unutar resorta restorani rade do kasnih noćnih sati.

bora-bora-3

Bora Bora jedan od najromantičnijih otoka svijeta
Ovaj otok često je odredište novopečenih supružnika, odnosno mjesto koje odabiru za medeni mjesec. Plaže, morski zrak i sunce idealni su za savršen odmor, bilo da se radi o zauzetim osobama ili onima koji su u potrazi za ljubavi svojeg života. Postoji i nepisano pravilo o cvijeću u kosi, koje ovisno s koje se strane nosi pokazuje ljudima jeste li slobodni ili zauzeti.

bora-bora-2

Turizam i gastronomija na Bora Bora otoku
Otočani žive od turizma, nude razne aktivnosti na vodi, prirodu, prekrasne plaže i razgledavanje otoka. Što se tiče hrane, ovdje se osjeća utjecaj francuske kuhinje, može se pronaći kineska kuhinja, azijska kuhinja, ali i tradicionalna jela koja uključuju voće, povrće i bogatstvo iz mora, ribu i morske plodove te neizostavni kokos.

Što posjetiti na Bora Bori – atrakcije i zanimljivosti

Matira Beach
Ova plaža ponosi se svojom ljepotom i bijelim pijeskom kojeg oplakuju valovi. Idealna je za parove, ali i obitelji s djecom, a osim prekrasnog mora i bijelog pijeska, tamo možete pronaći i palme koje će Vas zaštititi od sunca i pružiti Vam hlad. Neki se usuđuju reći da je to najljepša plaža na svijetu pa Vam ne preostaju drugo nego da spakirate kofere i provjerite sami.

bora-bora-4

Tatoo odnosno tetovaže jedne su najupečatljivijih “živih” atrakcija otoka Bora Bore
Francuska Polinezija poznata je po tetovažama pa ni Bora Bora nije iznimka. Svakako posjetite jedan od salona za tetovažu i kući se vratite s dugo željenom tetovažom.

To mogu biti razni simboli i plemenska obilježja, odnosno što god vam predstavlja veselje i ima za vas neko dublje značenje. Ako se odlučite za koju, onda ćete kući osim prekrasnih uspomena, fotografija i suvenira ponijeti i jednu uspomenu koja će vas zauvijek pratiti i podsjećati na Bora Boru :)

bora-bora-1

Korisne informacije

Službeni jezici: francuski i tahićanski jezik
Religija: kršćanstvo – protestantizam
Valuta: French Pacific Franc (XPF)
Kako putovati: zrakoplovom – međunarodna zračna luka Fa’a'ā International Airport (http://tahiti-aeroport.pf/articles.php?id=87) koja se nalazi na Tahitiju u neposrednoj blizini glavnog grada, a zatim manjim zrakoplovom do Bora Bora Airport – Motu Mute Airport te manjim brodom do Bora Bore
Viza: nije potrebna
Kada putovati: najbolje između travnja i listopada
Bolesti i preventiva: nema obaveznog naputka za cijepljenje prilikom ulaska u zemlju
Smještaj: Bora Bora Lagoon Resort and Spa ili Hilton Bora Bora Nui Resort and Spa
Restorani: La Villa Mahana ili Mai – Kai Restaurant

Autor: Vedrana Duić Loparić
Fotografije: Jeremy
Jean-Paul Mutz
Hervé
Duncan Rawlinson
Ryan Buterbaugh
Jürgen Lison

Facebook Like Button