Viennafair – bečki sajam umjetnina

Najveći austrijski sajam umjetnina, Viennafair, doživjet će svoje jedanaesto izdanje od 8. do 11. listopada 2015. godine u poznatom i popularnom izložbenom prostoru, dvorani A u Reed Messe Wien. Ove godine, sajam će predstaviti nove ideje i koncepte, stremeći prema svom cilju poticanja mladog i procvalog tržišta umjetnina. Posjetitelji će moći vidjeti mnoga djela raznih umjetnika među kojima se skrivaju novi Damiena Hirst, Pierre Soulages ili Jean-Michel Basquiat.

Po prvi puta ove godine, biti će dodan poseban dio posvećen isključivo umjetnosti. Od 8. do 11. listopada Viennafair Masters zauzeti će gotovo 30% cjelokupnog izložbenog prostora i ponuditi posjetiteljima novu paletu nevjerojatnih mogućnosti za pronalaženje djela koja nedostaju u kolekcijama ili mogućnosti za stvaranje nove. Beč je poznat po nevjerojatnim muzejima i zbirkama antičke umjetnosti a možete biti sigurni da će neki od izvanrednih komada biti prisutni na ovom sajmu.

U suradnji s iskusnom i međunarodno priznatom kustosicom Angelom Stief, muzejski dio na 500 kvadratnih metara okupit će oko 50 međunarodnih umjetnika. Pod nazivom “Kinesis – Studija o kretanju u slikama”, biti će prezentirana interesantna izložba koje će biti fokusirana na bečki kinetizam, bečku analizu kretnje kroz umjetnost, protutežu francuskom kubizmu i ruskom konstruktivizmu, šezdesetima i suvremenoj umjetnosti. Izložba sadržava obećavajuće kombinacije koje se uglavnom sastoje od umjetnina posuđenih iz muzeja i privatnih kolekcija, a koje će zasigurno pružiti posjetiteljima pogled u evoluciju tržišta umjetninama.

Sajam Viennafair će biti otvoren od 8. do 11. listopada između 11:00 i 19:00 sati.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially
Fotografije: Oktoberfest

Facebook Like Button