Oktoberfest donosi 1 bilijun eura

Top 7 činjenica koje morate znati pri posjetu Oktoberfestu. Oktoberfest se otvara 17. rujna i traje do 3. listopada ove godine.

1. Preporuča se obvezno rezervirati stolove!

2. Oko 6,5 milijuna ljudi će posjetiti sajam tijekom dva tjedna te će u tom vremenu sveukupno popiti isto toliko litara piva, pojesti će 500 000 pečenih pilića, 120 000 pari kobasica, 50 000 svinjskih bunceka, neutvrđeni broj pereca a osim piva popiti će se i 80 000 litara vina te 30 000 boca šampanjca. Sve u svemu festivalska publika će donijeti veliku gospodarsku blagodat za München u iznosu oko 1 bilijun eura ili ugrubo oko 62 miliona Eura dnevno.

3. U 2014. godini, cijena litre piva, Maß, kretala se između 9,85 € i 10,10 €, ovisno o šatoru.

4. Ulazak na festival se ne naplaćuje.

5. Osim piva, u svakom šatoru su također dostupni sokovi i mineralna voda, kao i bezalkoholnih piva (u litrenoj čaši po istoj cijeni kao normalni pivo).

6. Pivo se poslužuje od 10:00 sati ujutro od ponedjeljka do petka, a već od 9:00 subotom i nedjeljom sve do zadnjeg poziva oko 22 sata i 20minuta. Šatori se zatvaraju oko 22 i 45 sati osim “Käfer’s Wies’n Schänke”. U svim šatorima mora se sjediti kako bi se naručilo pivo koje se obvezno mora naručiti od konobara koji je odgovornog za dio sekcije u kojoj se nalazi stol za kojim se sjedi.

Oktoberfest

7. Gdje se zabaviti?

Klub P1

Bogati i lijepi, zvijezde i starlete dolaze u ovaj klub, kao i oni malobrojni sretnici koji nisu do sada nabrojani a uspijeli su pridobiti naklonost čuvara na vratima. Najbolja stvar je oponašati lokalnu publiku te navratiti u Klub P1 s vremena na vrijeme kako bi dobili osjećaj trenutne atmosfere, jer ona nekada zna biti jako očaravajuća. Rezervacija stola zahtjeva točno određenu minimalnu potrošnju.

H.E.A.R.T.

Ovaj restoran, klub i bar osmišljen je s ciljem da se u njemu osjećate kao u nekom privatnom klubu. Šik Münchenska publika odmah ga je prihvatila kao novo omiljeno mjesto za svoje izlaske i zabave. Raspoloženje je uvijek na nivou. Najbolje je osigurati posjet vikendom, iako je gužva prilično velika. Pri rezervaciji stola unaprijed najbolje je osigurati mjesta su uz sam bar.

Meadow Club

Neki posjetitelji festivala su sigurno u očajničkoj potrazi za After-Wiesn mjestom. Oktoberfest Club nalazi se u staroj kongresnoj dvorani smještoj samo dvije minute od Theresienwiese, direktno iza Bavarie. Meadow club je zvanično After-Wiesn mjesto, a svakog Wiesntaga nakon 10 sati može se nastaviti sa zabavom na sveopće zadovoljstvo svih posjetitelja. 2014. Meadow club je ponovno ponudio nekoliko izuzetnih zanimljivosti, uključujući vruće i zapaljive nastupe Bandida lounge. Ekskluzivni šampanj bar i male poslastice pristigle direktno s roštilja posebice su omiljene među gladnim gostima.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially
Fotografije: Oktoberfest

Facebook Like Button