Vina TILIA estate u Zagrebu

Na susretu Vinska faca poslije placa vinoljubci imali su mogućnost upoznati vina TILIA estate iz Slovenije.

Uz Tomaz vinariju iz Motovonu u wine shopu Witrina, TILIU pretstavio je vlastnik i enolog Matjaž Lemut. TILIA estate – Kuća pinota iz Vipavske doline privatni je vinski podrum, a i životni izazov Matjaža Lemuta, renomiranog slovenskog stručnjaka za enologiju.

tilia-vina-predstavljanje-1

U proteklih četvrt stoljeća Matjaž Lemut esencijalno je oblikovao slovensku vinsku scenu, pogotovo u stavljanju regionalnih vina crnog pinota na najviši mogući nivo. No, jučer na Vinska faca poslije placa Lemut je pretstavio novost kuće pinota: rose pjenušac EL – Emperor of Love, naziva koji slavi ljubav.

Kao sva druga vina, i to pjenušavo vino napravljeno je uz jasan stav prema prirodi i odnosu prema konzumentima. Raditi sa što manje upotrebe pesticida i što manje enoloških sredstva, ali uz mnoštvo kreativnih ideja, stav kojim TILIA zaokružuje svoju viziju pod novim sloganom – MY BIO.

tilia-vina-predstavljanje-2

S druge strane, Lemut se povodom ove prilike obratio publici sa crnim pinotima TILIA estate. Lemut, ekspert za pinot crni i jedan od najvažnijih enologa – konzultanata ovih prostora, osnivač je prvog i jedinog festivala crnih pinota Modri Les Noirs u regiji.

U Witrini jućer okupili su se brojni vinoljupci; među poznatim licima takodjer skladatelj, dirigent, aranžer i producent Alfi Kabiljo i operna pjevjačica Irma Dragičević. Manuela Maras, organizatorka, na event pozvala je i posebnu gostiju – to je bila dizajnerica Nikolina Poropat. U Hrvatskoj TILIA estate vina zastupa MIVA.

Uz dopuštenje: Institute for Universal Future Communications (sve fotografije)

Facebook Like Button