Vinska tura po Toskani – izdvojili smo vrhunske vinarije od kojih zastaje dah

Talijanska Toskana mjesto je za vječne romantičare, ali je zasigurno prožeta i poviješću vina, osvaja svakog posjetitelja svojim zelenim brežuljcima i šarenim seoskim kućama, domovima gdje nastaju neka od najboljih vina na svijetu.

U ovom talijanskom vinogradskom raju isprepliću se plodna tla, idealna klima i vinsko umijeće, stvarajući izuzetna vina poput Brunella di Montalcina i Chiantija, sve do manjih, ali jednako iznimnih vinograda.

Bolgheri vinarija toscana italija

Za sve one koji žele posjetiti ovaj vinski raj, odabrali smo nekoliko najboljih vinarija Toskane gdje ćete doživjeti zaista predivan tretman i užitak u svakoj vinskoj kapljici, a posjet ovim talijanskim vinarijama vjerujte zadovoljit će svačiji ukus.

vinarija vina toskana Cantina Lunae facebook foto

Vinarija Cantina Lunae

Šarmantna vinarija u Luniju, uz granicu s Toskanom, koja spaja umjetnost s prirodom, nudeći raznolika vina iz autohtonih sorti grožđa poput Vermentina i Ciliegiola.

Antinori nel Chianti Classico vinarija toskana italija

Antinori nel Chianti Classico

Slavna vinarija u Barginu, južno od Firence, koja seže u 1180. godinu i prošle je godine proglašena najboljom vinarijom na svijetu. Nudi Chianti Classico Riserva DOCG, Peppoli i Vinsanto Chianti Classico.

toskana vinarija Badia a Passignano

Badia a Passignano

Još jedna vinarija Antinori, smještena u zaštićenom prirodnom području u Chianti Classico. Ovaj drevni samostan iz 11. stoljeća krije prekrasne freske i proizvodi vrhunski Chianti Classico DOCG Gran Selezione.

vinarija toskana toscana Bolgheri

Vinarija Bolgheri

Ova je vinarija pravi mali gradski dragulj, okružen alejom od 2.500 čempresa, pruža jedinstveno vinsko iskustvo. Vina ovog područja rezultat su savršenog suživota mora i sunca, koji zajedno s plodnim tlima stvaraju vina svjetske klase.

Na vama je da odaberete najdražu vinariju za posjet ili ih naprosto istražite sve, a u svakoj će se pobrinuti za svaki detalj vašeg vinskog iskustva i užitka..

Fotografije Facebook: Cantina Lunae,

Facebook Like Button