Restorani New Yorka koje obožavaju stanovnici Velike jabuke

Svakoj osobi u New Yorku, ili kako je zovu Velikoj jabuci, trebalo bi oko 46 godina, ako ne i više, da isproba i posjeti sve restorane koje nudi ovaj inspirativan grad Amerike.

New York je mjesto gdje se svaki dan, u svakome trenutku, stvaraju novi trendovi i gastro moda.

Grad je to koji ima minimalno 17 000 restorana, i oduševljava sve ljubitelje gastronomije i različitih kuhinja svijeta. Zamislite da svaki dan idete od restorana do restorana, a da u isti restoran ne uđete dva puta:).
Prilično zanimljivo i izazovno zar ne:)

Vodimo vas kroz mali dio scene restorana koje New York nudi

Dijelimo svoja iskustva koja vam možda pomognu u posjeti Velioj jabuci..

meso new york

1) Tradicionalni steakhouseovi

Najpoznatiji steakhousovi u New Yorku su Smith and Wolenski te Sparks.
Tamo uglavnom možete pojesti govedinu kao njihov specijalitet, a za uobičajeno predjelo možete izabrati kamenice, rakove i jastoge.

Jedan od najboljih steakhousova u New Yorku, nalazi se u Brooklynu, zove se Peter Luger.
Tamo je hrana servirana na grubim drvenim stolovima, i osim uobičajenog restorana koji u svojoj ponudi nude isključivo meso, također se bavi i prodajom svog steak umaka, noževa, drvenih daski i sirovog mesa.

2) Meksički restorani

Rosa Mexicano” mjesto koje je poznato po svojim ružičastim margeritama, koje se prave od šipka ili narandže.
Restoran je uvijek prepun, jako bučan zbog odlične glazbe i smijeha ljudi koji uživaju u svojoj hrani.

burger sendvič meso hrana

3) Hamburger

Kako otići iz New Yorka, a ne probati ga?!
Jackson’s Hole” ili Jackonsova Rupa predstavlja jednostavan restoran gdje su hamburgeri jako veliki i vrlo ukusni, te iz njega neće otići praznog želudca.

Ako želite probati malo profinjeniju verziju, posjetiti restoran “Moderne” chefa Daniela Bouluda. Serviraju hamburger u čijem se središtu nalazi iznenađenje u obliku foie grasa, a prženi krumpirići rezani rukom su jako hrskavi.

4) Pizze

Grimaldi’S PIZZERIA – Njujorčani se vole raspravljati o tome gdje je najbolja pizza, da li je to jedan od glavnih kandidata kao Totonno, Di Fara, Ivana i Lombardi.

pizza hrana 3

No ako ste u New Yorku samo 24 sata, sa Grimaldi, restoranom u sjeni Brooklynskog mosta, ne možete pogriješiti. Osim što ćete uz pizzu dobiti i nezaboravnu pitu, imati ćete prekrasan pogled na Manhattan s jednog od najstarijih i najslikovitijih, dijelova Brooklyna.

5) Kineski restorani

Kineska četvrt je prepuna malih i jeftinih kineskih restorana. Tamo je najbolje izabrati restoran koji vam se čini najbolji, koji vam prvi zapne za oke.

Oni jelovnike nemaju na engleskom, samo na kineskom, a konobari i kuhari također rijetko govore engleski. Zvuči prilično opasno? Ne mora značiti. Budete pustolovni, pa pokušajte pogoditi što uopće jedete. Možete dobiti finu juhu, odličnu salatu ili meso. No ipak, probajte ono što Kinezi sugeriraju.

6) Talijanski restorani

Nalaze se na svakom uglu. Današnja kuhinja, američko-talijanska, uključuje češnjak, vrhnje i maslac.

Dosta se razlikuje od nama poznate talijanske kuhinje. No u restoranima uvijek možete pronaći špagete s umakom od rajčica i mesnih kuglica. Jedan od boljih i pravih talijansko-američkih restauranta je “Rao’s” u Bronxu, koji će Vas sigurno oduševiti svojim ambijentom i ponudom hrane.

špageti5

7) Sushi

U južnom dijelu Manhattana postoji odličan, mali i jeftini japanski restoran “Sobaya“.

On nudi isključivo njihovu tjesteninu kako u juhama, tako i u salati ili naprosto prženu tjesteninu. Restoran je tradicionalnogi i sofisticiranog izgleda, uređen s puno drveta.

sushi3

Restoranu “Megu” iznimno je interesantan kako po hrani tako i po uređenju. U restoranu se nalazi mali bazen s velikim, gotovo dvometarskim, kipom Bude od leda, koji se tijekom večeri topi.

U restoranu majstori sushija pripravljaju hranu pred gostima, a za to vrijeme skoro stalno nude i ostale specijalitete koje imaju u ponudi.

Kada dođete u ovaj ogroman grad prepun raznolikosti sigurni smo da će vam naš vodič po restoranima biti pri ruci i od koristi:)

Facebook Like Button