5 zalogaja Dubaija koje ćete pamtiti

Dubai, Dubai.. pustinjski grad… što tamo pojesti, gdje se zaputiti…

Kažu da ništa ne raste u pustinji, ali možete se kladiti na sav svoj dirhem (valuta Ujedinjenih Arapskih Emirata) da ćete se fino najesti ako planirate svoj odmor u dalekom Dubaiju.

dubai deve plaza neboderi

OVDJE pronađite još nekoliko članaka ljudi koji rado dijele iskustva nakon posjeta Dubaiju

Vodič za Dubai uz koji ćete proći sva najbolja mjesta
Iskustvo Dubaija koje će svatko poželjeti osjetiti
Dubai za svaki džep

U ovom raskošnom gradu kuhinja i svi specijaliteti mješavina su indijske, arapske, libanonske, iranske, a i marokanske kuhinje te čine beskrajne mogućnosti u gastronomiji,a kušanja najfinijih delicija tijekom boravka u Dubaiju nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Svaki od tradicionalnih specijaliteta toliko je briljantan zalogaj da ćete poželjeti prste polizati.

Doručak

Svaki jutarnji obrok prepun je obilja vitamina zbog voća koje je bazično u jutarnjem meniju, a doručci su toliko obilni da ćete se osjećati kao da ste u gostima neke kraljevske obitelji.
U Sheikh Mohammed Centru moći ćete okusiti i isprobati pravu hranu Emirata, a to su jela poput chibaba, ravnog kruha prožetog šafranom, svojevrsne mesne kašice.

Kao desert odlične su ukusne slatke krafne koje se poslužuju s medom. Za jedan takav očaravajući doručak rezervacija je u ovom centru, prepunom restorana, obvezna.

Poželite li pojesti neki međuobrok svakako je za preporuku Shawarma koja je obvezni zalogaj u Dubaiju i prožima svojim okusima svaki milimetar nepca.. Ovaj izvorno jordanski specijalitet sastoji se bazično od mesa koje je marinirano u čak 15 različitih umaka.

Ručak

Za neke najbolja se hrana krije u tradicionalnom restoranu u kojem nećete požaliti potrošiti novac a u kojem ćete dobiti objed koji neće zaboraviti. Al Qasr marendu je poznat po svojoj gotovo nedokučivoj veličini, a u svom rasponu sadrži nekoliko restorana u kojima možete naići na posebne sobe za kušanje sira ili mesa. Na ulasku ćete čak dobiti i kartu kako bi se lakše kretali.

hrana dubai

Večera

Možda zvuči ludo, ali večera u podnožju zatvorenog skijališta je nešto što morate doživjeti u noćnim satima ovog fascinantnog grada. Vrhunski restoran Après servira zalogaje od najboljeg Gruyère sira, češnjaka i bijelog vina najviših ocjena u svijetu, a u slučaju da želite nešto jednostavnije služe i jako dobre pizze.

Za večeru s pogledom na Dubai, Vu je restoran koji svoje goste dočekuje na 51. katu Jumeirah Emirates nebodera i poslužuje najbolje koktele u gradu.

Nargila

Iako nargilu ne možete prigristi, jednostavno ju morate isprobati jer je to tradicionalni ritual opuštanja u Dubaiju.
Dodatno živu atmosferu i zabavu s velikom ponudom hrane nudi Fudo s nadahnjujućim citatima na zidovima, a nalazi se iza Mercato centra. Na tom mjestu moći ćete se odlučiti za različite okuse prilikom uživanja u dimu nargile kao što su okusi metvice ili voćna zadovoljstva.

Ah, taj divni, nezaboravni Dubai. Njegova dekadencija zauvijek ostaje snovima svih koji su ga posjetili.

Facebook Like Button