Austrijske knedle sa slaninom

Tipično jelo za hladnije dane i ujedno autentično austrijsko jelo, sočne su knedle sa slaninom.
Želite probuditi svoju maštu i napraviti neko novo i neobično jelo? Nema problema. Uzmite pregaču i krenite u akciju.

U Austrijskoj kuhinji pronašlo se jedno zanimljivo jelo – knedle sa špekom. Ovo jelo je favorit u planinskim područjima, gotovo u svim europskim zemljama s Alpa.

Ljudi su započeli raditi knedle kada su odlučili da kruh koji više nije svjež i više ga ne žele jesti, iskoriste za ovo jedinstveno i fantastično jelo.
Iz autentične kulinarske kulture predstavljamo vam odličan jedinstveni spoj tradicionalnog seljačkog jela s kojim ćete oduševiti i razmaziti svoju obitelj i prijatelje.

Sastojci recept za Knedle sa špekom

150 g dimljene slanine
1 stari kruh
1 šalica peršina
1 žlica mlijeka
2 jaja
bijeli papar
sol
2 duboke žlice brašna
2 srednja luka
1 žlica maslaca

Priprema

Nasjeckajte na komade dimljenu slaninu te stari kruh. Operite peršin, protresite ga da ne bude previše mokar te ga sitno isjeckajte. Pržite slaninu u tavi dok ne dobije zlatno smeđu boju. Izvadite iz tave i stavite sa strane.

Ogulite luk i nasjeckajte na kockice. Rastopite maslac u tavi te pecite luk do zlatno smeđe boji i stavite na stranu.
Dodajte krušne komade na mast od slanine i pržite sve dok ne dobijete svijetlo smeđu boju sa svih strana. Izvadite kruh iz tave, stavite u posudu za miješanje i pustite da se ohladi. U zasebnu zdjelu, promiješajte zajedno mlijeko, jaja i papar. Prelijte preko kruha i dobro promiješajte.
Ostavite da odstoji najmanje 3 sata.

Uzmite brašno, slaninu, luk i smjesu od kruha i jaja te umiješajte sve zajedno. Dobro provjerite da li su sastojci dobro uklopljeni.
Navlažite svoje rukom vodom i formirajte 8 knedli sa smjesom. Postavite veliki lonac s posoljenom vodom te knedle stavljajte u kipuću vodu i ostavite ih 15 do 20 minuta.
Izvadite okruglice iz kipuće vode i pustite vodu da se ocijedi. Rasporedite knedle na pladnju i pospite dodatno sa slaninom i peršinom.
Dobar tek!
Tekst i recept: ÖTZTAL TOURISMUS

Facebook Like Button