Banua Wuhu podmorski vulkan za kojim su postali ludi ronioci iz cijelog svijeta

Banua Wuhu podmorski je vulkan koji je postao omiljeno mjesto za sve ronilačke entuzijaste.
Na otocima Sangihe u Indoneziji nalazi se nesvakidašnji podmorski vulkan Banua Wuhu koji se uzdiže na više od 400 m od morskog dna.

Gdje se točno nalazi Banua Wuhu

Banua Wuhu dio je skupine otoka koji čine dvije regencije unutar pokrajine Sjeverni Sulawesi, u sjevernoj Indoneziji – regenciju otoka Sangihe i regenciju otoka Sitaro. Banau Wuhu smjestio se oko otoka Sangihe, u sjevernoj Sulawesi.

sjeverni otok Sulawesi indonezija robert tjalondo

Što podmosrki vulkan Banu Wuhu čini toliko privlačnim roniocima iz cijelog svijeta

Ronilački entuzijasti prepoznali su Banau Wuhu kao odlično ronilačko mjesto, gdje će uživati satima na dubini do 400 m. Bijeli pijesak, čista morska voda, koraljni greben i šarene ribe idilično mjesto za odmor ali i nadnaravno lijepo ronjenje.

Banu Wuhu jako je ekstremno mjesto za ronjenje, jer se upravo tu nalazi podmorski vulkan. Točnije nalazi se samo 300 metara od jugozapadne strane otoka Mahengetanga te krater planine obilježavaju mjehurići u stijeni na dubini od 8 metara.
Prosječna temperatura vode doseže i do 37-38 Celzijevih stupnjeva stoga ako niste dovoljno oprezni i dođete u kontakt s mjehurićima vrlo lako možete dobiti opekline.

ronjenje koraljni otoci indonezija sulawesi

OVDJE otkrijte još jedan nesvakidašnje lijep indonezijski otok Komodo kojim vladaju varani i neviđena drevna bića

Iako vulkan nije eruptirao od 1919. godine, ronioci se izričito drže svih pravila i upozorenja koje dobiju prije zaranjanja. Ostaci erupcije još se uvijek mogu vidjeti, ali samo ako se odvažite i zaronite u prekrasni ocean.

Osim što ronioci mogu uživati u prekrasnom pogledu na podmorski vulkan, također mogu razgledati i vrlo zanimljiv morski život uz koraljne grebene te u specifičnim blagodatima ovog dijela morskog svijeta.

OVDJE saznajte još još neke zanimljivosti o najpoznatijim vulkanima svijeta

Maui otok Havaja na kojem spava najveći svjetski vulkan
Top 7 najaktivnijih vulkana svijeta

Tajnoviti rituali stanovnika posvećen podvodnom svijetu

Lokalni ljudi jednom godišnje, krajem siječnja, održavaju tradicionalni ritual Tulude te svečano pozivaju sve stanovnike na otoku na okupljanje i zahvaljivanje Bogu. Ritual Tulude izraz je zahvalnosti svemogućem Bogu za zaštitu, hranu i zdravlje tijekom cijele godine.
Tijekom ovog posebnog rituala i ronioci se također zahvaljuju Bogu što ih je čuvao u podvodnom svijetu.

Autorica: Azra Terzić

Facebook Like Button