Blagdani su pred vratima, mirisi i okusi omiljenih delicija šire se domovima i ulicama. Svi na blagdanskoj trpezi želimo nešto posebno, ekskluzivno i ukusno.
Hrana je bitan dio svake proslave i njenoj pripremi i izboru namirnica treba posvetiti posebnu pažnju.
Kad govorimo o blagdanima, hrana je neizbježna tema. Gurmanskim užitcima koji ih prate teško je odoljeti, pa se nerijetko tanjur puni i više puta.
Dodajte vašoj svečanoj trpezi poseban šarm uz pokoji novi recept
Kombinacija vrhunskih okusa u crnom ruhu Argete Exclusive, već tradicionalno predstavila gurmanski užitak u limitiranom izdanju i savršen je dodatak svakom blagdanskom, svečanom stolu.
Neka i na vašem svečanom stolu predjelo zasja kao prva zvijezda obroka. Uživajte uz sočne i fine zalogaje i uz malo truda dajte hrani svoj osobni pečat.
I ove ćemo godine ponovnu uživati u raskošnom okusu brancina s kruškama i medom u Argeti à la Stari Kaštel te u kombinaciji profinjenog okusa jetrene paštete, kandirane naranče i konjaka Argeta Exclusive à la JB.
Argeta Exclusive paštetu servirajte uz domaće krekere, košarice od tijesta ili pita kruh
Paštetu nanosite uz pomoć vrećice za nadjev s odabranim nastavkom i ukrasite odabranim dodacima delikatesa, biljem, klicama koji daju završni finiš i lijepu prezentaciji. Ako odaberete krekere, paštetu možete staviti između dva krekera – u sendvič.
Tips and Tricks za najljepše predjelo vašeg stola
- Paštetu treba pripremiti i predstaviti pred gostima
- Paštetu čuvajte u hladnjaku najmanje 4 sata prije upotrebe
RECEPT ZA KREKERE OD ORAHA I PARMEZANA
200 gr mekog bijelog brašna
75 gr hladnog nesoljenog maslaca
100 gr sitno naribanog parmezana
1 žličica morske soli
60 gr sjeckanih orašastih plodova
PRIPREMA RECEPTA:
Sameljete sve sastojke u blenderu dok se ne usitne do kraja. Dodajte 65 ml ledeno hladne vode i miješajte dok ne dobijete gusto tijesto.
Tijesto oblikujte u kuglu i podijelite na četiri dijela. Zamotajte u prozirnu foliju kako se tijesto ne bi presušilo.
Pećnicu zagrijte na 200 ° C. Svaku četvrtinu tijesta razvaljajte na tanki lim papira za pečenje na manje od 1 mm. Izrežite na 2,5 cm široke trake različitih duljina.
Stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite oko 5 do 7 minuta (do 10 minuta, ovisno o pećnici).
Izvadite iz pećnice, ostavite da se stvrdne 2 minute i više nisu lomljivi, a zatim ih stavite na žičanu podlogu da se potpuno ohlade.
SAVJET VIŠE: Tijesto možete napraviti dan prije, obložiti papirom za pečenje i ostaviti na hladnom. Pečemo na dan kad ih radimo. Mogu se peći i dan ranije.
Argeta Exclusive, vodeća je pašteta na hrvatskom tržištu, ljubimica je najzahtjevnijih gurmana, i gostima je treba prezentirati na pravi i dostojan način.
Linija Argeta Exclusive rezultat je suradnje Argete Exclusive s vrhunskim restoranima i njezini su proizvodi odraz karaktera i osobnog pečata poznatih svjetskih kuhara koji svojim sudjelovanjem odaju priznanje Argeta Exclusive kvaliteti.
Kada bira kuhare s kojima surađuje, Argeti Exclusive je važan kriterij otvorenosti za suradnju i energija kuhara koja se isprepliće prilikom razvoja novog okusa. Tako nastaje proizvod na koji su svi ponosni i u kojem kupci nalaze okus i kvalitetu i žele ga uvijek na svom stolu.
* Disclaimer:
Argeta CRO – Obavijest vezano za objave u medijima temeljene na Nielsenovim podacima – signed