Carreras u Puli na svojoj posljednjoj svjetskoj turneji

Carreras je upravo na svojoj posljednjoj svjetskoj turneji i kao jedan od gradova u kojima će održati koncert odabrana je i Pula, a koncert će se održati 23.7.2016. Posjetitelji će tako imati priliku vidjeti i čuti zadnji put u prekrasnoj pulskoj Areni, na pozornici pod zvijezdama, slavnog španjolskog tenora i pravog glazbenog virtuoza te uživati u njegovoj glazbi.

Razgovaramo s organizatorima koncerta, Ivom Šalamon Reškovac iz agencije Art Hill i Nikolom Mujdžićem Reščićem iz Meritum komunikacija, s kakvim se sve izazovima susreću na ovom projektu.

iva-salamon-reskovac-nikola-mujdzic-rescic

W: Odakle ideja da dovedete Carrerasa u Hrvatsku?
Ideja se rodila na jednoj kavi, u razgovoru s prijateljem. Odmah nam se činila odličnom, jer imati priliku sudjelovati u pripremama koncerta Jose Carrerasa je zaista velika čast. Mnogi gledaju na ovaj koncert kao na posljednju priliku za doživjeti velikog maestra na sceni. To nam je dalo dodatnu sigurnost u uspješnost projekta i ulažemo sve napore kako bismo prikupili što više novca i pomogli bolesnoj djeci.

Želja nam je svake godine napraviti jedan veliki humanitarni koncert. S obzirom na to da je ove godine zadnja Carrerasova svjetska turneja, došli smo do zaključka da bismo voljeli da Hrvati i gosti koji se u tom trenutku zateknu u Hrvatskoj imaju priliku uživati u koncertu maestra na tako posebnom mjestu kao što je Pulska arena.

W: Ovaj koncert sigurno je veliko ulaganje, no pronašli ste i partnera?
Kada smo se javili direktoru Bina-Istre, gospodinu Dariju Siliću da bismo organizirali koncert Jose Carrerasa, odmah smo naišli na odobravanje njegovog cijelog tima. Na tome smo im zaista zahvalni, jer da nije bilo Bina-Istre ne bi bilo niti ovog koncerta. Njihova prošlogodišnja donacija od 400.000 za pulsko rodilište je impozantna brojka, a ove godine smo postavili kao cilj iznos donacije od 500.000 kn. Time je zapravo ova tvrtka pokazala da je društveno odgovorna tvrtka koja rado ulaže u lokalnu zajednicu.

W: Često ističete humanitarnu namjenu koncerta?
Jose Carreras je sa 40 godina obolio od akutne leukemije i davali su mu samo 10% šansi za preživljavanje. Ipak trijumfalno se vratio na pozornicu. Osnovao je Zakladu Jose Carreras International Leukaemia Foundation. Carrerasova zaklada usmjerila se na klinička istraživanja te tretmane i liječenje leukemije putem davanja stipendija i poticaja za istraživanja. Kada smo njegovom managementu rekli da radimo humanitarni koncert Jose Carreras je svoj honorar umanjio kako bi i on sudjelovao u humanitarnoj akciji. Sva sredstva koja se prikupe iznad planiranih 500.000 kn, nakon podmirenih produkcijskih troškova će se također donirati.

Bina-Istra je imala jedan uvjet, a to je da minimalni iznos donacije za Dnevno rehabilitacijski centar Veruda iz Pule i za KBC Rijeka bude minimalno 500.000 kn, jer je 400.000 kuna potrebno KBC Rijeci za nabavku dijagnostičkog uređaja, a 100.000 Verudi za opremanje i uređenje prostora za boravak i liječenje djece.

Pozivamo sve poslovne subjekte kao i pojedince da kupnjom karata ili donacijom financijskih sredstava sudjeluju u ovoj vrijednoj akciji i pomognu bolesnoj djeci.

W: Koji su vam najveći izazovi na ovom projektu?
Mnogo je detalja na koje je potrebno paziti u samom tehničkom raideru i tu imamo dosta izazova po pitanju tehnike koja mora biti besprijekorna. Surađujemo s vrhunskim stručnjacima u produkcijskom smislu i cilj nam je koncert odraditi besprijekorno , kako bi posjetiteljima ostalo jedno prekrasno iskustvo na Carrerasovoj posljednjoj svjetskoj turneji.

Jedan od izazova na koje nailazimo je veliki broj VIP gostiju koji žele biti na koncertu, a toliko VIP mjesta nema. Sama organizacija je već po sebi velik izazov, a naš je cilj projekt odraditi besprijekorno.

W: Je li organiziran i prijevoz na koncert za Carrerasove obožavatelje?
Prijevoz na koncert dogovorili smo s partnerima iz svikoncerti.eu pa će autobusi krenuti prema Puli iz Varaždina, Karlovca, Zagreba, i Rijeke. No osigurali smo, u suradnji s Arena Turistom i Uniline-om i smještaj za zainteresirane posjetitelje. Sve informacije vezane za prijevoz i smještaj mogu se pronaći na www.carrerasupuli.com

W: Gdje je moguće nabaviti karte?
Online na ticketshop.hr ili na prodajnim mjestima, a njihov popis može se pronaći na webu: carrerasupuli.com ili Facebook stranici Carreras u Puli.

Uključite se i vi u veliku humanitarnu akciju i pomozite bolesnoj djeci kroz Carrerasovu posljednju turneju u Hrvatskoj!

Facebook Like Button