Chef David Skoko: motor, loza, kuhača –  kulinarska putopisna emisija koja ćete voljeti

Chef David Skoko: motor, loza, kuhača! Stiže nova kulinarsko-putopisna emisija chefa Davida Skoke koja počinje s prikazivanjem 4. listopada 2023. na prvom programu HRT-a.

U narednim tjednima jedan od naših najuspješnijih chefova, David Skoko, vodit će vas u domove najistaknutijih domaćih vinara – od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice do Zadra, Krka, Pelješca te Istre.

Tijekom devet epizoda serijala David Skoko: motor, loza, kuhača ovaj će nam popularni chef otkriti lokalne zanimljivosti i raznolike priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske, a usput će, naravno, i – kuhati!

Kulinarsko-putopisna avantura počinje od juga i poluotoka Pelješca gdje nas Skoko vodi u posjet vinarskim obiteljima Matuško i Šegović.

david-skoko-emisija-2

David Skoko: motor, loza, kuhača zanimljiva je kombinacija dokumentarne serije i zabavnog formata koji uključuje gastronomiju, enologiju, putopis, sve to predvođeno neizostavnim i autentičnim šarmom Ribareva sina – Davida Skoke.
Vinarije su redom obiteljski angažmani, uključeni su svi članovi obitelji i svatko ima svoju ulogu.

Riječ je o Vinarijama Matuško i Edivo na Pelješcu, Degarra u Zadru, Tomac na Plešivici, Bolfan u Zagorju, Krauthaker u Kutjevu, Damjanić u Poreču, Kozlović u Momjanu (Istra), Gerštmjaeru Zmajevcu (Baranja) te Katunar Estate Winery na Krku.

david-skoko-emisija-1

Vinari će mu pojasniti posebnosti svojih terroira – okusa i mirisa rodnog kraja grožđa na koji utječe kombinacija klime, tla i terena na kojem se ono uzgaja.

Prateći Skokine pustolovine moći ćete saznati zašto je strma lokacija pelješkog Dingača idealna za uzgoj plavca malog, kako se vino čuva na dnu mora umjesto u podrumima, način na koji su istarski vinari angažirali zajednicu da bi potaknuli razvoj vinarstva, sve o snažnoj tradiciji podrumarstva u osunčanoj Baranji i mnogo drugih zanimljivih pojedinosti.

david-skoko-emisija-3

Serijal nastaje u režiji istaknutog autora Radislava Jovanova Gonze te u produkciji kuće Cobra Chicks, dok su autorice Inja Korać i Tanja Tušek. Direktor fotografije je Toni Renaud, a snimatelj druge kamere Radislav Jovanov Gonzo. Montažu potpisuju Anita Jovanov, Tomislav Pavlic i Žarko Korać.

Uz dopuštenje: Soonce (sve fotografije)

Facebook Like Button