Kad se spoje tartufi, crni njoki i svježa sabljarka – recept Davida Skoke

Za sve koji vole okus svježe ribe, ali ne mogu odoliti mirisu tartufa i sočnim okusima njoka ovo je savršen recept, a donosi nam ga popularni hrvatski chef David Skoko.

SABLJARKA U UMAKU OD TARTUFA S CRNIM NJOKAMA

SASTOJCI (Za 4 osobe)
800 grama čistog odreska jadranske sabljarke
50 grama zelenih kapara
100 ml bijelog vina
20 gr češnjaka
2-3 kapi ulja od tartufa
20 grama tartufata
Riblji temeljac
List peršina sjeckani
Sol, papar
Brašno

PRIPREMA RECEPTA:
Na malo ulja popržimo sabljarku izrezanu na fete koje smo uvaljali u brašno. Zalijemo ribljim temeljcem. Dodamo ostale sastojke i pustimo 10 min da se sve sjedini da dobijemo kremasti umak koji po želji još začinimo. U međuvremenu napravimo domaće crne njoke.

SASTOJCI ZA NJOKE:

500 grama pire krumpira
300 grama brašna
Prstohvat soli
20 grama crnila od sipe
2 cijela jaja

Zamjesimo tijesto, režemo njoke. Zakuhamo vodu ,kad njoke isplivaju na površinu vadimo ih i poslužimo uz sabljarku i umak.

Uživajte u okusima ovog recepta, Vaš David Skoko!

Facebook Like Button