Lagana osvježavajuća ljetna salata koja može biti poslužena kao prilog glavnom jelu ili samostalno.
Recept za crvenu salatu
Sastojci
6 Cherry rajčica
1 srednji crveni luk
1 žlica svježeg bosiljka
1 žlica svježe metvice
2 žličice svježeg vlasca
1/2 žličice svježeg peršina
sol, papar
Preljev
4 žličice maslinovog ulja
4 žličice crvenog vinskog octa
1 žličica senfa
1 češanj češnjaka
Priprema
Rajčicu i luk narezati na ploške podjednake debljine. Luk rastavite na kolutove. Stavite u posudu. Dodajte sol i papar te nasitno nasjeckane bosiljak, metvicu, vlasac i peršin. Češnjak narežite nasitno i pomiješajte sa sastojcima za preljev. Sve sastojke dobro izmiješajte i prelijte preko salate i lagano promješajte.
Dobra tek!
Fotografija: jeffreyw