Domaća tortica

Odličan recept iz domaće kuhinje.

Ne propustite isprobati odličan recept “Domaća tortica”, u kojemu će zasigurno uživati cijela obitelj.

Sastojci:
600 grama kuhane govedine
1 kg brašnastog krumpira
100 grama maslaca
2 jaja
4 žlice naribanog parmezana
8 ploški fontine ili nekog topljivog sira
slatko vrhnje
4 ploške usoljenog jezika
naribani oraščić
papar
sol

Priprema:

Očistite komad kuhane govedine od masnoće i žlica. Izrežite ga na tanke ploške. Skuhajte krumpir i protisnite ih kroz prešu za krumpir. Prosušite krumpir na laganoj vatri, promiješajte i sklonite s vatre. U tu smjesu umiješajte, jedno po jedno, tri žumanjka, malo naribanog oraščića, papar i sol. Vatrostalnu zdjelu namastite maslacem. Stavite u nju trećinu smjese od krumpira. Poravnajte, prekrijte polovicom ploški kuhane govedine. Dodajte 4 ploške sira.
Prekrijte slojem pirea od krumpira, pa poredajte ploške jezika, preostalo kuhano meso i sir. Završite pireom.
Poravnajte površinu torte, tu i tamo stavite komadiće preostalog maslaca i stavite u ugrijanu pećnicu na 189°C. Pecite 40 minuta.

Fotografije: Shutterstock
Autorica: Azra Terzić

Facebook Like Button