Domaći slani pereci kao stvoreni za dobro raspoloženje

Pereci su kao stvoreni za grickanje uz dobru knjigu, gledanje uzbudljivog filma ili čašu kuhanog mirisnog vina.
Donosimo vam jedan savršen domaći recept koji će vas oduševiti, jer domaće je najukusnije.

Radi se o domaćim slanim perecima koje je vrlo jednostavno za napraviti, a odlični su za sve prigode i vrlo efektnog izgleda.

Sastojci za domaće perece:

1 kg glatkog brašna
2 dcl ulja
1 kiselo vrhnje
1 jaje
1 žlica domaće masti
1 suhi kvasac
malo soli

Priprema

Potrebne sastojke stavite u dublju posudu, pa iz sve zajedno izmješajte dok se ne sjedine u jednoličnu smjesu. Dobivenu smjesu izvajajte, pa uz pomoć kalupa u obliku pereca oblikujte perece. Ukoliko slučajno nemate kalupe, perece možete oblikovati i sami uz pomoć malo mašte i kreative.

Oblikovane perece stavite na papir za pečenje, koji ste prethodno postavili na veći protvan. Prije stavljanja u pećnicu perece premažite jednim razmučenim žumanjkom.

Na vrh žumanjka pospite malo krupne soli i stavite ih peći u pećnicu na 180 stupnjeva, oko 20 minuta. Kada površina pereca pozlati, znači da su gotovi.

Domaće perece možete poslužiti kao međuobrok, uz kavicu ili uz doručak.

U slast!