Grčka musaka s patlidžanom brz je i sočn recept za svaku prigodu

Uživajte u aromama i okusima tradicionalnog grčkog jela, uživajte u klasičnoj recepturi za grčku musaku.
Ako tražite brz i jednostavan recept za tradicionalnu grčku musaku, na pravom ste mjestu! Ovaj recept je savršen za sve koji žele uživati u bogatim mirisima i okusima Grčke, ali nemaju puno vremena za kuhanje.

Grčka je osunčana zemlja iz koje nam dolaze mnogi ukusni recepti, ali njihova musaka je jelo koje osvaja svojim slojevima sočnih patlidžana, kremastog bešamela i mljevenog mesa. Ovo ukusno jelo idealno za svaku priliku.

Sastojci za klasičnu grčku musaku s patlidžanom

600g mljevenog goveđeg mesa
2 patlidžana
2 rajčica
4 žlice maslinovog ulja
1 luk
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
3 žlice izmrvljene sredine kruha
3 jaja
3 žlice maslaca
40 g brašna
300 ml mlijeka
150 g ovčjeg sira
muškatni oraščić
peršin
sol i papar

Priprema grčke musake s patlidžanima

Narežite patlidžan na kolute, prelijte žlicom ulja i pecite 10 minuta u pećnici na 190°C. Zagrijte 3 žlice ulja i popržite meso. Dodajte sitno sjeckani luk i češnjak i propržite još 5 minuta. Dodajte i oguljenu rajčicu narezanu na kockice i bijelo vino. Posolite i popaprite.

Zagrijte do ključanja, poklopite i kuhajte još 15 minuta. Kada bude gotovo, ostavite da se ohladi 10 minuta, a zatim posipajte peršinom izmrvljenom sredinom kruha i umiješajte 2 bjelanjka.

Namažite vatrostalnu zdjelu, složite polovinu patlidžana, zatim ragu, a zatim drugu polovinu patlidžana. Pripremite bešamel umak pomiješavši maslac, brašno i mlijeko i začinite sirom i muškatnim orahom. Izmiješajte i žutanjke i preostala jaja i prelijte bešamelom. Pecite u pećnici na 180°C 40 minuta. Poslužite toplo.

Dobar tek!
Recept: restoran Eros

Facebook Like Button